Obavijesti

Sport

Komentari 84

Splitovci Hajduku baš ne leže: Prečka Tudora uzela im bodove

Splitovci Hajduku baš ne leže: Prečka Tudora uzela im bodove
4

PODJELA BODOVA U derbiju Sv. Duje Split i Hajduk odigrali su 1-1. 'Bili' su nakon ispadanja iz Kupa od 'crvenih' opet zastali na Parku mladeži te se na kraju spasili poraza preko Ante Ercega

VIDEO

Derbi Sv. Duje završen je 1-1 na Parku mladeži. Hajduk ponovno nije uspio slomiti Splitovce na Parku mladeži i opet je fatalan po njih bio bivši 'bili tić' Ivan Pešić koji je zabio u 76. minuti. On im je ove sezone zabio tri gola, dva u prvenstvu, te ih je 'torpedirao' iz Kupa 30. studenog.

Da momčad Joana Carrilla ne ostane poražena, pobrinuo se još jedan 'bivši, svojima je zabio Ante Erceg u 83. Bio je to njegov šesti prvenstveni gol za 'bile'.

Momčad Brune Akrapovića postavila se oprezno, ali ne i plašljivo pa su Splitovci u uvertiri utakmice pokazivali kako žele igrati. Hajduk koji je u pripremama pokazivao neko novo, svježije lice, danas u službenoj utakmici nije pokazao puno toga. Taj Carrillov sustav 4312 s dva napadača Ohandzom i Futacsem nije naišao na potporu ostatka momčadi.

Točnije, Hajduk je proigrao tek od ulaska Nikole Vlašića u 46., odnosno Ante Ercega u 62. minuti. Hamza Barry i Frane Vojković nisu puno toga pokazali u kreaciji i reakcija Carrilla u drugom poluvremenu bila je neminovna.

Poslije gotovo ničeg u prvom poluvremenu, Split je u nastavak krenuo bolje. U 52. minuti čudo je promašio domaći stoper Amer Dupovac. Poslije kornera lopta je prebačena na suprotnu stativu gdje je Amer Dupovac uklizao i - prebacio cijeli gol!

U 65. minuti opet 'crveni' prijete. Kombinacija po desnoj strani završila je ubačajem Marka Pavlovskog koji je tražio Ivana Pešića, ali kapetan Splita kasni na niski centaršut.

Hajduk se probudio tri minute kasnije. Kukić je spasio 'crvene' obranom nogom. Sve je sam napravio Marko Futacs koji je izbacio svog čuvara pa tukao po golu. Ipak, bila je to dobra intervencija rezervnog golmana Splita.

Igra se baš rasplamsala jer u 72. minuti Stipica brani odličan šut Jakića.  Ponovno je akciju ispleo domaćin, pritisnuli su toliko da je Savvas morao čistiti ispred gola pa je lopta završila kod Jakića. Mladi je veznjak pucao 'punom nogom' pod prečku Dantea Stipice, ali paradom golman Hajduka izbija loptu u korner.

I onda, u 76. minuti šok za goste. Tek što je ušao, Ivan Jovanović je lijepom asistencijom pronašao Ivana Pešića koji je sam izašao na Stipicu. Zabio je zicer bez problema, ponovno je baš on fatalan za 'bile' jer ih je baš on izbacio u Kupu. Bio mu je to i drugi gol u prvenstvu, drugi Hajduku. U

cijeloj ovoj strci najkomičnija je intervencija Hysena Memolle u samom začetku akcije. Neki kažu da i dalje čeka da mu lopta sleti.

Nisu gosti potonuli, nego su se brzo rekuperirali te krenuli po izjednačenje. Probio je Said po desnoj strani, ubacio u sredinu, a na udarcu je sam ostao Ante Erceg koji to šalje pored gola splitskog golmana Kukića.

Hajduku je trebalo šest minuta za izjednačenje. Dobra akcija po lijevoj strani vođena je od Nikole Vlašića, a talentirani 'bili tić' sjajnim centaršutom pronalazi glavu Ante Ercega koji zabija za izjednačenje.

U 85. Hajduk je mogao i do pobjede što ne bi bilo baš zasluženo. Erceg se razigrao i pronašao ubačajem Frana Tudora, a reprezentativac iz Nanninga bacio se i šutirao glavom, ali lopta je odsjela na prečki.

Mora se priznati, nisu Carrillovi igrači oduševili.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj