Obavijesti

Sport

Komentari 120

Cavsi u spektakularnom finalu do naslova, LeBron zaplakao...

Cavsi u spektakularnom finalu do naslova, LeBron zaplakao...
9

LeBron James obećao, LeBron James napravio. Cleveland je osvojio povijesni NBA naslov pobijedivši Golden State 93-89 u sedmoj utakmici doigravanja

VIDEO

Vraćam se kući s onime s čime sam obećao da su će vratiti, rekao je LeBron James nakon čudesnog finala NBA lige u kojem je Cleveland prvi put u povijesti osvojio naslov. 

Cavsi su u spektakularnoj sedmoj utakmici doigravanja pobijedili Golden State Warriorse 93-89, a LeBron je zabio 27 koševa, uz 11 skokova i 11 asistencija. 

- Nikad nisam vidio čovjeka koji je na leđima nosio cijelu momčad. LeBron je bio čovjek s misijom, znao je po što je došao, to je obećao i s time se vratio - rekao je impresionirani Jamesov suigrač Richard Jefferson.

James i Irving

Cavsi su osvojili povijesni trofej protiv branitelja naslova, momčadi s najboljim omjerom ikad u regularnom dijelu sezone i prvi su se vratili s 1-3 uz dvije gostujuće utakmice.

Uz LeBrona junak je bio i Kyle Irving koji je zabio 26 koševa, ali je i odigrao sjajnu obranu na Stephenu Curryju, koji je u posljednjih minutu i deset sekundi promašio tri trice, a utakmicu je završio sa 17 koševa. Golden Stateu nije pomoglo ni sjajno izdanje Draymonda Greena koji je zabio 32 koša, uz 15 skokova i devet asistencija.

Posljednja utakmica bila je dostojna finala, a momčadi su se više od 20 puta smijenile u vodstvo. LeBron i Irving donijeli su Cavsima naslov u posljednje dvije minute. Prvo je LeBron blokirao kontru Golden Statea i pogodio jedno od dva slobodna bacanja za plus četiri, a potom je Irving minutu prije kraja pogodio tricu za tri razlike. 

LeBron James, koji se prije dvije godine vratio u svoj Cleveland kako bi osvojio povijesni naslov, proglašen je za MVP finala, što mu je treći put u karijeri. Kad je primio naslov NBA prvaka, rasplakao se...

Stipe počeo, LeBron završio

Cleveland je 52 goine čekao veliki trofej u bejzbolu, američkom nogometu, hokeju ili košarci. Stvari je pokrenuo naš Stipe Miočić, rođen u Clevelandu, osvojivši UFC naslov.

Isto je poželio Cavsima na čijim je utakmicama bio kad god je mogao. Nakon 52 godine suše, Cleveland Cavaliersi sad imaju dva velika naslova u samo jednoj godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener