Obavijesti

Sport

Komentari 6

Červar: Igranje za Hrvatsku je privilegij, nije to za svakoga...

Červar: Igranje za Hrvatsku je privilegij, nije to za svakoga...
1

Reprezentacija je strukturirana tako da tu ne igraju pojedinci koji su na neki način kupljeni već oni koji su dobrovoljno pristupili momčadi, rekao je Lino Červar nakon završetka priprema

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema pod vodstvom izbornika Line Červara. Od početnih 31 do kraja priprema u Poreču ostalo je 27 imena nakon što je Alen Blažević otkazao zbog ozljede, Željko Musa u dogovoru propustio pripreme, a Josip Šarac i Josip Božić Pavletić zbog bolesti i ozljede napustili pripreme.

- Bila je ovo prva provjera igrača i potencijala koji imam ispred sebe za moju viziju igre. Drugo, pokušao sam upoznati igrače s načinom rada kako ćemo raditi sve do početka Eura. Upoznao sam ih s asistentima kojih je možda puno, ali mogli su svi vidjeti kako je sve točno proračunato i da svatko radi svoj dio posla. Radimo takav način treninga koji bi prema mom sudu i uvjerenju mogao pomoći napretku svih igrača iako smo malo vremena zajedno. S igračima se pokušava uspostaviti međusobno povjerenje. Moramo razvijati poštovanje prema timu i poštovanje tima prema igraču. Mi smo jedan lanac koji je jak koliko i njegova najslabija karika. Pokušali smo kroz ovih tjedan dana igračima prenijeti kako bi trebalo živjeti u krugu reprezentacije. Uvijek se vraćam na to povjerenje koje im jača i razvija zajedništvo - rekao je Lino Červar.

Bit će ovo najjači EP u povijesti

Izbornik je pozvao i sve navijače da već sada krenu biti potpora reprezentaciji i da na vrijeme kupe ulaznice za Europsko prvenstvo kako bi u Splitu i Zagrebu mogli svojim navijanjem nositi reprezentaciju do pobjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najbolja poruka na ovom Europskom prvenstvu bit će ta moć zbližavanja ljudi. Ne bih nikako htio da se reprezentacija svojata već da zaista svi budu uz nas. Šaljem poruku navijačima da se što prije rasprodaju dvorane i da kupe ulaznice kako bi mogli biti uz nas. Moramo biti naoružani borbenošću i odgovornošću jer smo uvijek bili miljenici navijača. Želim da se sve dvorane da Europsko prvenstvo rasprodaju jer će ovo biti najjače Europsko prvenstvo ikada. Želim da ova generacija napravi veliki uspjeh. Vjerujem da će građani u Splitu i Zagrebu cijeniti našu borbu. Pozitivno gledam na sve i moram biti optimist jer samo tako možemo doći do rezultata.

U reprezentaciji igraju samo zaista posebni igrači

Uz velik broj igrača koji su bili na prvim pripremama uvijek se spominju i dodatna imena koja bi se mogla priključiti momčadi, a Červar je na tu temu istaknuo koji su kriteriji za nositi hrvatski dres.

- Uvijek sam bio stava da je igrati za reprezentaciju najveći sportski uspjeh koji je iznad svih klupskih uspjeha. Nositi dres s grbom je velika privilegija, ali i odgovornost. Zato nije svejedno tko igra u reprezentaciji. Moraju igrati zaista posebni igrači koji imaju nešto više od nekih drugih sportaša. To se pokazalo u svim sportovima. Reprezentacija je strukturirana tako da tu ne igraju pojedinci koji su na neki način kupljeni već oni koji su dobrovoljno pristupili momčadi zbog svojih uvjerenja i biti igrač reprezentacije nije za svakoga. I to će uvijek biti moj kriterij za sastavljanje reprezentacije.

Neću se smiriti dok ne dobijemo rukometni dom

Za kraj je izbornik rekao kako je jedan od njegovih ciljeva i izgradnja rukometnog doma koji toliko nedostaje našem rukometu, najtrofejnijem momčadskom sportu.

- Moj je životni cilj rukometni dom i neću biti zadovoljan dok ga ne dobijemo. To bi trebali osjećati i igrači i čelnici Hrvatskog rukometnog saveza. Ne mislim na veliki luksuz već na funkcionalni objekt koji bi uvelike pomogao hrvatskom rukometu. Dvorane koje su izgrađene nisu rukometne dvorane. Ne možemo prihvatiti da hrvatski prvak igra na kraju grada u dvorani koja prokišnjava. Nemamo Dvojku u Domu sportova, nemamo Velesajam, nemamo Svetice...Nama treba rukometni dom. Rukomet je najtrofejniji momčadski sport i to nam daje za pravo da budemo uporni i prkosni da dobijemo što smo zaslužili kako bi lakše odgojili nove Baliće, Metličiće, Džobme itd. To bi bila velika stvar i najbolja investicija jer nema bolje investicije od ulaganja u mlade ljude.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje