Obavijesti

Sport

Komentari 26

Červar još šestoricu poslao na čekanje, sad stižu bundesligaši

Červar još šestoricu poslao na čekanje, sad stižu bundesligaši
1

Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je drugi dio priprema za Europsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj koje počinje za deset dana, a nekoliko je imena otpalo s popisa izbornika Červara

VIDEO

'Kauboji' kreću u novu fazu priprema za nadolazeće rukometno europsko prvenstvo, a popis putnika za Euro skraćen je za još šest imena. to su Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža.

Posljednji, treći dio priprema za europsku smotru započet će u srijedu, 1. siječnja. Reprezentacija će se okupiti ispred zagrebačkog hotela Panorama u 10:30 sati odakle će odmah krenuti na pripreme u Poreč. U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču, igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar.

Poreč: Trening hrvatske rukometne reprezentacije

Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18:00 sati u Žatiki. Dan kasnije u 16:50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska - Katar, koji također počinje u 16:50 sati.

U odnosu na prve dvije faze priprema, reprezentacija će u posljednjem dijelu biti kompletna s obzirom da će se nakon završetka klupskih obaveza, pridružiti igrači njemačke Bundeslige Domagoj Duvnjak, Željko Musa, Marino Marić, Marko Mamić i Ivan Martinović.

Od igrača koji su bili u Poreču na drugom dijelu priprema u svoje klubove vraćaju se Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža, odnosno Nikola Grahovac koji je bio ispomoć na crti, a ne nalazi se na popisu igrača koji su prijavljeni za EURO. Svi ti igrači, ali i ostali s popisa 28 koji je službeno prijavljen EHF-u, nastavljaju treninge u svojim klubovima i mogu biti pozvani u bilo kojem trenutku, ukoliko se za to ukaže potreba.

Poreč: Trening hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini A protiv Crne Gore (9. siječnja), Bjelorusije (11. siječnja) i Srbije (13. siječnja), a sve tri utakmice "kauboji" će igrati u Grazu. Dvije najbolje ekipe iz skupine izborit će plasman u drugi krug natjecanja.

Izbornik Lino Červar tako je već danas poslao nove pozivnice za to okupljanje. Na njemu se nalaze:

Marin Šego - Montpellier HB
Matej Ašanin - RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat - RK PPD Zagreb
Vlado Matanović - RK Gorenje Velenje
David Mandić - RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić - RK PPD Zagreb
Željko Musa - SC Magdeburg
Marino Marić - MT Melsungen
Marin Šipić - RK PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak - THW Kiel
Marko Mamić - HC Leipzig
Josip Šarac - RH Celje Pivovarna Laško
Matej Hrstić - RK PPD Zagreb
Luka Cindrić - Barca
Igor Karačić - PGE Vive Kielce
Luka Stepančić - MOL PICK Szeged
Luka Šebetić - Tremblay en France Handball
Ivan Martinović - HC Hannover – Burgdorf

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović