Obavijesti

Sport

Komentari 14

Mirno spavaj, Lino: Taj Omeyer nam je toliko puta 'zapaprio'...

Mirno spavaj, Lino: Taj Omeyer nam je toliko puta 'zapaprio'...
1

Thierry Omeyer (40) protiv Hrvatske je branio nabolje, 'ukrao' nam je svjetsko zlato 2009. u Zagrebu, zaustavio nas je na putu do olimpijskog zlata 2008. Srećom, ide u mirovinu...

VIDEO

Jedna od najboljih hrvatskih rukometnih generacija s Balićem, Metličićem, Lackovićem, Vorijem i ostatkom momčadi, koja je svoj vrhunac imala između 2003.i 2010., baš u vrijeme dok je izbornik bio Lino Červar,  u tom je razdoblju osvojila sedam odličja na najvećim natjecanjima.

Od toga dva zlata, svjetsko 2003. i olimpijsko godinu dana kasnije. E sad, vjerojatno bi se dalo raspravljati jesu li Balić i društvo mogli, odnosno, morali, osvojiti više.

Men

Jedno je sigurno, vjerojatno bi sve bilo drugačije da nisu igrali u vremenu velikog Thierryja Omeyera i jedne od najvećih svjetskih rukometnih momčadi svih vremena - Francuza s Karabatićem, Dinartom, Narcisseom, Abaloom....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Omeyer (40) i Narcisse (37) objavili su da završavaju karijeru, no što se nas tiče, bilo bi nam draže da su to učinili prije 10 godina.

Lini Červaru bit će drago čuti da Thierryja i Danijela neće biti na EP-u u Zagrebu iduće godine. Uostalom, 'Mago di Umago' vjerojatno se dobro sjeća što su njih dvojica napravili u finalu SP-a prije osam godina u zagrebačkoj Areni.

Francuzi su pobijedili 24-19, a Omeyer je imao 10 obrana (36 posto), a Narcisse je zabio šest golova.  Legendarni francuski golman tog prvog dana veljače 2009. čak i nije imao briljantnu večer, no obranio je nekoliko važnih lopti.

Tako je uvijek bilo protiv Hrvatske. Nije bilo važne utakmice s 'kaubojima', a da Omeyer nije bio najbolji.

- Ne, ne mrzim hrvatsku reprezentaciju, jednostavno se pogodi da odlično branim protiv vas. Hrvatska je uvijek imala odlične rukometaše, a ja se uvijek volim dokazivati protiv najboljih - rekao je Omeyer.

Imao je Thierry i loših utakmica protiv nas, ali se njih nekako slabo sjećamo. Čovjek valjda zna kad treba početi braniti.

Poput, recimo, Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. U skupini je Hrvatska pobijedila uz prosječnu Omeyerovu večer, no zato je u polufinalu bio nezaustavljiv. 

Skinuo je 17 lopti, postotak obrana bio mu je 44 posto. S druge strane, Alilović je obranio pet udaraca. Nije naodmet spomenuti da je Narcisse opet zabio šest golova.

Godinu prije toga Omeyer nas je uništio u četvrtfinalu SP-a u Njemačkoj. Obranio je 22 od 40 šuteva.

I godinu prije Njemačke opet je bio naš krvnik. U polufinalu švicarskog EP-a 2006. Francuska je pobijedila Hrvatsku 29-23, a Omeyer je obranio 21 loptu.

- Što da vam kažem, najbolji suparnici me uvijek potaknu da budem dobar. Inspiriraju me - još jedna je od Thierryjevih izjava zbog koje nam je žao što nije rođen u Hrvatskoj.

Hrvatska mu je bila inspiracija i nakon Červarova odlaska. Francuska nas je uglavnom nastavljala pobjeđivati, a Omeyer je protiv nas branio kao i inače - fantastično.

Na Euru u Poljskoj prošle godine Francuska je razbila Hrvatsku 32-24, a Omeyer? 16 obrana, a zabio je i gol.
Ne treba zaboraviti i njegovih 19 obrana u polufinala Igara u Londonu 2012. Čovjek nas je jednostavno stalno izluđivao.

Karijera bez mrlje, životopis u kojem ništa ne nedostaje. Osvojio je sve, olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, i ne samo jednom.

Nije Francuska samo Omeyer, tu su i Karabatić, Abalo, Dinart kao izbornik te Thierryjev sjajni nasljednik Vincent Gerard. Ipak, igrati protiv Francuza, a da s druge strane nema Omeyera, nekako svim reprezentacijama ostavlja veće šanse.

Ako Hrvatska iduće godine u finalu Eura bude igrala s Francuzima, moramo priznati da će nam biti drago da će Omeyer vjerojatno samo sjediti u loži. Uz Narcissa....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu