Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona krivo brojala strance pa nastradala od "pola" Cedevite

Cibona krivo brojala strance pa nastradala od "pola" Cedevite
16

A1 LIGA Cedevita je slavila protiv Cibone 90-71 iako je igrala sa samo šest prvotimaca, a svi ostali bili su iz B momčadi. Cibona je u jednom trenutku imala tri stranca na parketu pa je dobila tehničku

VIDEO

Vjerojatno najbizarniji derbi Cedevite i Cibone u povijestio završio je pobjedom hrvatskog prvaka (90-71) koji je "vukove" tako dobio peti put zaredom i 20. u posljednja 24 okršaja.

Cibona nije uspjela iskoristiti činjenicu da je Cedevita igrala u doslovno polovičnom sastavu, sa samo šest prvotimaca. Tomas, Boatright i Shurna nisu registrirani za domaće prvenstvo jer su pristigli kasnije, Babić i Arapović su ozlijeđeni, a Musa je s juniorskom reprezentacijom BiH.

Ciboni je nedostajao samo Reynolds, također jer je došao nakon roka za registraciju.

No i bez američkog playmakera Cibona je imala problema s pravilom HKS-a da samo dva stranca smiju biti na parketu u istom trenutku pa je Damir Mulaomerović Slovencima Joksimoviću i Šišku u igri priključio BiH igrača Sulejmanovića.

No kako je njih teže razlikovati od domaćih igrača nego tamnopute Amerikance, došlo je do zabune. Nije bilo za očekivati da će pogrešku primijetiti pomoćnik Cibone Ivica Burić koji se svojedobno proslavio izjavom "Oni imaju tri crnca od kojih je jedan bijelac". Ali nije ju primijetio ni nitko od sudačke trojke na čelu s iskusnim Tomislavom Vovkom. 

Aco Petrović je iz lože, s druge strane parketa, pokušavao upozoriti Mulu, ali ovaj ga nije vidio. Trener Cedevite Veljko Mršić se bunio, ali suci su ga ignorirali. Skoro minuta je prošla dok Vovk nije zaustavio igru i Ciboni dodijelio tehničku pogrešku.

Iako je na parketu bila skoro kompletna, Cibona je bila bez podrške s tribina. Njihovi vjerni "Smogovci" kao da su se, lude li ironije, na putu do dvorane izgubili u magli koja se spustila na Zagreb. 

"Tko god da nam nedostaje, mi pobjeđujemo"

Sama utakmica bila je za brzi zaborav. Cedevita je brzo nadoknadila početni zaostatak od devet poena i do kraja rutinski nadigrala gradskog rivala.

- Već smo pobjeđivali bez Jacksona, Babića, Tomasa... Tko god da nam nedostaje, mi pobjeđujemo. Dobro izgledamo i na dobrom smo putu - zadovoljan je bio trener Cedevite Veljko Mršić.

Mula: Prazni smo

Damir Mulaomerović, očekivano, nije bio zadovoljan. On i četvorica ključnih igrača preko tjedna su ostali u Zagrebu, dok je ostatak momčadi bio na dugačkom putu na Kanarima, a vratio se tek na dan utakmice u dva ujutro.

- Jedni su bili umorni, drugi su ispali iz ritma, bili smo prazni. Teško je igrati u ovom ludom ritmu pa i motivirati igrače - rekao je Mula nakon utakmice.

Cedevitu su predvodili James sa 16 koševa i Bilan s 15 poena, a od mladih rezervista istaknuli su se Rogić s 11 koševa i Bundović koji je zabio 10 poena. Kod Cibone najbolji je bio Žižić sa 18 koševa i Šakić sa 16 poena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio