Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibona prosula +15, Boatright joj utrpao 17 u drugom dijelu

Cibona prosula +15, Boatright joj utrpao 17 u drugom dijelu
1

Košarkaši Cedevite u prvoj su finalnoj utakmici PH u Draženovu domu pobijedili Cibonu 79-73. U posljednjih pet minuta susreta napravili su odlučujuću seriju 19-3

VIDEO

Cedeviti su nedostajali James, Babić, Shurna i Arapović, promašili su 10 slobodnih bacanja, a tijekom utakmice gubili su i s 15 koševa razlike, deset četiri i pol minute prije kraja, no i takvi su pobijedili 79-73 i poveli s 1-0 u finalnoj seriji.

- Pokazali smo da smo čvrsti, otporni. Dvaput se vraćati nakon više od 10 koševa zaostatka je velika stvar - rekao je Boatright.

A Amerikanac je bio 'match winner' za Cedevitu. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, izgledao je kao igrač, koji je zalutao na parket. No drugi dio... Čudo jedno... Utrpao je svih svojih 17 koševa, a u obrani je izluđivao košarkaše Cibone. Ukrao im je čak sedam lopti.

- Da nisu imali Boatwrighta mi bismo ovo lako dobili - istaknuo je Cibonin igrač Petar Marić.

A Amerikanac je u posljednjih šest tjedana odigrao samo 20 minuta protiv Zvezde te je još odradio dva treninga. No pokazao je da je igrač za velike stvari.

U Ciboni mogu žaliti da su prosuli baš sve dobro što su radili 35 minuta. Bili su u vodstvu 70-60, no onda su stali, a Cedevita ih je zonom uništila te serijom 3-19 zaključila utakmicu.

-  Iskreno, sretno smo dobili utakmicu. Rezultat je jedino čime sam zadovoljan. Znali smo ipak da Cibona ne može držati cijelu utakmicu jak ritam, a u posljednjih pet minuta su strašno pali. Mi smo to samo iskoristili. Zona? Da, izneredili smo ih, oni su se prestali kretati te su akcije pokušavali rješavati driblingom - istaknuo je trener Cedevite Veljko Mršić.

Odličnu rolu u Cedeviti imao je i Filip Krušlin, koji je prethodna tri finala nosio Cibonin dres.

- Zaista smo iščupali ovu pobjedu, ne znam kako samo se dvaput izvukli iz velikog minusa - priznao je Krušlin.

Trener Cibone Damir Mulaomerović sjajno je taktički pripremio momčad, dobar dio utakmice držao je Cedevitu u šahu, no sve je palo u vodu u tih posljednjih pet minuta.

- U konačnici se pokazalo koliko im znači Boatright. I kad je promašivao šuteve vidjelo se da će on biti ključ - rekao je Mula, koji u završnici posebno nije bio zadovoljan igrom Reynoldsa.

- Cedevita je igrala zonu, a on je previše držao loptu. Kad smo igrali brzo onda smo i igrali jako dobro - istaknuo je trener Cibone.

Druga utakmica igra se u subotu u Domu sportova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe