Obavijesti

Sport

Komentari 322

Cico: Logično je da odem, to bih učinio i da smo pobijedili!

Cico: Logično je da odem, to bih učinio i da smo pobijedili!
1

Logično je da zbog interesa Dinama da moje pristustvo nije dobro i da se maknem te omogućim nekome drugom da ostvari rezultat koji je bitan, poručio je Kranjčar na konferenciji za novinare

VIDEO

Cico Kranjčar više nije trener Dinama. Očekivan je to rasplet nakon teškog poraza hrvatskog prvaka na gostovanju u Rijecu (5-2) koji je "modrima" već treći u nizu. Očito je da nešto u maksimirskoj svlačionici ne štima i trener je morao platiti ceh.

Iako je predsjednik Mirko Barišić uoči puta u Rijeku Cici poručio kako neće preživjeti novi poraz (za razliku od Zorana Mamića koji je ostao nakon tri poraza u nizu, op.a.), odluku odlasku s klupe Dinama donio je sam Cico.

Po završetku utakmice prišao je navijačima Dinama koji su 90 minuta gledali sramoćenje omiljenog im kluba, ispričao se te sa suzom u oku napustio travnjak Rujevice. A onda je pred novinarima poručio neizbježno...

- Volim Dinamo i hrvatsku ligu. Dinamo je napravio europski rezultat, ušao u Ligu prvaka, u što se u medijima nije vjerovalo, ali ja jesam. Ovim posljednjim rezultatima ne mogu biti zadovoljan i logično je, zbog interesa Dinama i zato jer ga volim i želim da bude uspješan, da se sada maknem - rekao je Kranjčar.

Najavio odlazak još uoči utakmice

Cico nam je još u petak najavio kako će dati ostavku neovisno o rezultatu ako ne bude zadovoljan i sretan igrom Dinama. To se i dogodilo, na njegovu žalost.

- Bio je veliki pritisak, izdržao sam to, ostvario sam rezultate u koje se nije vjerovalo i sad, još uvijek u pravo vrijeme, bolje je da se maknem i omogućim da netko drugi napravi bitan rezultat. Hvala svima. Iako neki mediji špekuliraju, ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka. "Kad neću biti zadovoljan i sretan, maknut ću se sam", rekao sam vam već ranije. Nesretan sam, žao mi je zbog poraza kao dinamovcu, potekla mi je suza kad sam išao našim navijačima zahvaliti. Da smo i pobijedili večeras, isto bih napravio - poručio je Cico koji je u trećem mandatu na klupi "modrih" u 16 utakmica upisao 11 pobjeda, dva remija i tri poraza zaredom, koja su bila kobna.

- Sigurno nije ugodno imati treći poraz zaredom. Mislim da smo 70-ih godina izgubili ovdje zadnji put. Igrači to možda neće osjetiti koliko ja osjećam jer emocije su kod mene drugačije nego kod njih. Čestitam Rijeci na dobroj igri i egzekuciji. Imali smo situacije kad smo mogli doći do realizacije dva gola, ali nismo bili pravi.

Željko Sopić preuzima klupu

- Nakon poraza od Osijeka i Lyona medijski se potencirao moj nedekvatan učinak i rezultat. Ja sam to prihvatio, a nakon današnje utakmice došao je trenutak da nakon trećeg poraza zahvalim Dinamu što su me doveli i dali mi priliku. Nadam se da sam dolaskom napravio izlazak prema Europi i ovim se porazom opraštam. Zahvaljujem svima, igračima, publici i medijima - zaključio je.

Vršitelj dužnosti trenera Dinama do izbora Cicina nasljednika bit će Željko Sopić, dosadašnji pomoćni trener.

Kek: Budalama ovo može donijeti probleme

- Jedna vrijedna, važna i poticajna pobjeda. Čestitke igračima, bila je ovo prava nogometna atmosfera. Sada trebamo gledati prema naprijed - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek i dodao:

- Najdraža pobjeda? Meni je svaka pobjeda s Rijekom iznimno draga. Ovo je poticajno za ljude u klubu, navijače, a prije svega za igrače. Stvorili smo vrlo poticajnu i perspektivnu sredinu. Drago mi da su igrači pshiološki bili dobro "naštelani", da razmišljaju o igri i nogometu.

- Ne mogu se sada odlučiti za najdražu pobjedu, guštam u svakom treningu i svakoj pobjedi. Normalno, pobijediti prvaka i ekipu koja igra Ligu prvaka dobar je i lijep rezultat. Prije svega, poticajan ako si pametan, ako si budala može donijeti probleme. Sutra se sve to zaboravlja i čeka te novo iskušenje i novo dokazivanje - zaključio je.

>>> Anketa: Tko treba biti novi trener Dinama?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening