Obavijesti

Sport

Komentari 75

Čilić je uzeo Nadalu prvi set pa neobjašnjivo pao u nastavku...

Čilić je uzeo Nadalu prvi set pa neobjašnjivo pao u nastavku...
4

Marin Čilić i dalje je bez pobjede nad igračem iz društva TOP 10 u ovoj sezoni. A bio je blizu u četvrtfinalu Basela protiv Nadala. Španjolac je slavio 4-6, 6-3, 6-3...

VIDEO

Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u polufinalu ATP turnira serije 500 u Baselu, gdje ga je u petak u četvrtfinalu zaustavio Rafael Nadal svladavši ga s 4-6, 6-3, 6-3 nakon dva sata i 13 minuta borbe.

Tako je najbolji hrvatski tenisač i dalje bez pobjede nad igračem iz društva Top 10 u ovoj sezoni, iako je sve do sredine drugog seta bio na najboljem putu ka zaustavljanju tog negativnog niza u srazovima s najboljim svjetskim igračima (0-10 od prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu). Naime, Čilić je vodio 6-4, 2-0 i potpuno kontrolirao događaje na terenu.

No, tada je uslijedio neobjašnjiv pad. Nestalo je sigurnosti i preciznosti na prvom servisu, a time su se u Čilićevu igru uvukle brojne neforsirane pogreške. Od sljedećih devet gemova Nadal je osvojio osam, izjednačio stanje u setovima i poveo 2-0 u odlučujućem setu.

Posljednju priliku za povratak Marin je propustio u četvrtom gemu trećeg seta, kada je s dvije neforsirane pogreške pomogao Nadalu u spašavanju dvije break-lopte (15-40). Španjolac je takvu pomoć objeručke prihvatio i do kraja meč više nije dopustio Čiliću sličnu priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski tenisač je meč završio s 49 neforsiranih pogrešaka, a Nadal s 26. Istina, Čilić je imao 37 izravnih poena, a Nadal samo 14, ali većinu pogrešaka hrvatski je tenisač napravio u drugom i trećem setu koji su otišli na stranu Španjolca.

Bila je to Nadalova treća pobjeda u četvrtom dvoboju s Čilićem, kojom je nadmašio svoj prošlogodišnji rezultat u Baselu, kad ga je u četvrtfinalu zaustavio Borna Ćorić. Nažalost, ove godine hrvatski tenis neće imati predstavnika u polufinalu, iako je vrlo blizu tome bio Ivo Karlović. Naime, "div sa Šalate" propustio je meč-loptu u odlučujućem tie-breaku protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je slavio sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (6).

ATP Basel - četvrtfinale:

  • Rafael Nadal (Špa/3) - MARIN ČILIĆ (HRV/7) 4-6, 6-3, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram