Obavijesti

Sport

Komentari 187

Čilić razmišlja o pauzi u Davis Cupu: Ne znam, još ću vidjeti

Čilić razmišlja o pauzi u Davis Cupu: Ne znam, još ću vidjeti
1

Marin Čilić teško je podnio šokantan poraz od Juana Martina del Potra pa se čak pojavilo pitanje i hoće li uzeti pauzu od nastupa u reprezentativnim mečevima

VIDEO

Iako razočaran i pomalo utučen nakon poraza u epskoj bitci protiv Juana Martina del Potra, Marin Čilić rekao je da si nema što zamjeriti.

- Zadovoljan sam razinom tenisa, nema mi zašto biti žao, dao sam sve od sebe. Bio je to jedan od onih dana kad moraš prihvatiti da je sreća bila na drugoj strani - rekao je Čilić na konferenciji za medije.

Kaže da nije bio umoran.

- Osjećao sam se OK, bio sam bolji od Del Potra tijekom cijelog meča. Problem je bio gubitak trećeg seta jer sam osjećao da sam bio puno bolji u prva dva seta, da je on umoran i teško se kreće. Zato sam žurio, nisam nastavio s dobrom razinom i dao sam mu šansu da igra. Bilo je teško i u petom setu kad sam odmah nakon breaka izgubio servis. Ali igrao sam prilično dobro, samo nije bilo sreće u nekim situacijama.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Iako mu je ovo već treći put ove godine da je prokockao vodstvo 2-0 u setovima, iako je priznao da je žurbom u trećem setu dopustio Del Potru da se vrati, Čilić tvrdi da se nije mentalno raspao.

- Nisam razmišljao unaprijed o pobjedi, bio sam fokusiran, imao sam dobar mentalni pristup. Samo sam promašio neke udarce koji su mogli odlučiti meč. U svim tim porazima imao sam isti mentalni pristup, ali sve su to izvrsni igrači, događa se...

Del Potro je otkrio da je u petom setu slomio prst!

- Nisam to znao. Cijelo je vrijeme stajao otraga, imali smo duge izmjene, on je uzimao duge pauze između servisa, a ja sam pokušavao brže servirati.

Je li mu ovo najbolniji poraz u karijeri?

- Razočaran sam, teško mi je prihvatiti poraz, došli smo tako blizu. Bio sam bolji tijekom cijelog meča, iako je on odigrao fenomenalno ta tri seta, ali osjećao sam da sam bolji i fizički i mentalno. Baš mi je teško.

Kako je na Marina djelovala atmosfera u Areni?

- Stvarno mi je pomogla, navijači su fenomenalni. Ali ja sam stalno servirao nakon pauze, a njegovi servis-gemovi bili su jako dugački, stvorila bi se ogromna pauza između mojih servisa, što mi je utjecalo na ritam. Ali atmosfera nikad nije bila bolja na tenisu.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Marina su zaista živcirale pauze koje je Del Potro uzimao između servisa.

- Konstantno je koristio ogromne pauze, vršio pritisak na suca, stalno je prelazio dopuštenu granicu između poena. Čak je i opsovao suca, što je moglo rezultirati diskvalifikacijom.

Jedanput je čak, potpuno nekarakteristično za sebe, bacio reket.

- Bila je izmjena u kojoj je lopta bila vani, netko iz publike je viknuo aut, a ja sam mislio da je linijski sudac, pa sam stao. A bila je to ključna lopta. Bio sam nervozan, glavni sudac je trebao tu uskočiti.

Nakon ovako naporne sezone, hoće li razmisliti o uzimanju pauze u nastupima za reprezentaciju?

- Ne znam, vidjet ćemo kako će se razviti situacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica