Obavijesti

Sport

Komentari 78

Cirkus na Mamićevom suđenju: Ispitivali su Luku u 10 navečer!

Cirkus na Mamićevom suđenju: Ispitivali su Luku u 10 navečer!
5

Pa kad sam čuo optužnicu, htio sam si uperiti pištolj u glavu. Pazite, oni su htjeli manipulirati s Lovrenom i Modrićem. Luku su ispitivali navečer, rekao je Zdravko Mamić, kojem je sudac potom duzeo riječ

VIDEO

Pa nisam ja kriminalac, ja sam tvorac Dinama i borac protiv korupcije! Ova optužnica je nešto najgnjusnije što sam ikad čuo! Laž i besmislica, rekao je Zdravko Mamić na početku suđenja za izvlačenje novca iz Dinama.

Sudac mu je nakon nekoliko opomena oduzeo riječ.

POGLEDAJTE VIDEO

Suđenje braći Mamić na Županijskom sudu u Osijeku Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 27. travnja 2017

Mamić: Pa ja sam borac protiv korupcije

- Dajte mi da kažem samo pet rečenica. Nikad nisam ništa radio na štetu Dinama. USKOK se služi lažima i manipulacijama. Pa kad sam čuo optužnicu, htio sam si uperiti pištolj u glavu. Shvaćam što mi stavljaju na teret, ali nikako ne razumijem optužnicu - rekao je Mamić, koji se prije nego je ostao bez riječi, osvrnuo i na iskaze Luke Modrića i Dejana Lovrena, koje je USKOK ranije ispitao.

- Ponosan sam na njih, USKOK je s njim pokušao manipulirati. Pazite, Modrić je davao iskaz u deset navečer - rekao je Zdravko, nakon čega više nije dobio šansu pričati.

Sporne pozajmice

USKOK Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz Dinama nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna. 

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca, USKOK je naknadno pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u Dinamu.

Optužba će pokušati dokazati da je Dinamo po nalogu Zdravka Mamića davao pozajmice Zoranu Mamiću koje ovaj nije uredno vraćao, a sporni su i transferi Dejana Lovrena i Luke Modrića.

Optužba tvrdi kako će dokazati kako su Mamić i njegovi suradnici lažno prikazali da Lovrenu pripada polovocia odštete od transfera u Lyon te da je to napravljeno antidatiranjem ugovora. Također, tvrde i kako je Damir Vrbanović u tom slučaju izmijenio više lažnih poruka s Lyonom, a ne jednoj i pogrešno napisano ime kluba.

Lovrenov SMS

Na suđenju je objavljen i sadržaj SMS poruke Nikkyu Vuksanu, na kojega je Mamić prenio poslove nakon gašenja svoje menadžerske agencije, a u poruci koju je navodno napisao Dejan Lovren stoji:

'Kad vam svima sranje dođe do grla, onda ide, Dejane, izvuci nas'.

Suđenje ide dalje pa ćemo vidjeti tko će se izvući, a tko ne. Zasad je predloženo saslušanje 76 svjedoka, spis se sastoji od 14.826 stranica i 2388 dokaznih prijedloga USKOK-a koji Zdravka Mamića i još trojicu okrivljenika tereti da su oštetili Dinamo za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica