Obavijesti

Sport

Komentari 33

CR7 možda odlazi, ali Perez je dobio novi mandat na 4 godine

CR7 možda odlazi, ali Perez je dobio novi mandat na 4 godine
2

Izbor za novog predsjednika Reala bio je zanimljiv kao ime četvrtog suca na finalu Lige prvaka. Florentino Perez bio je jedini kandidat pa je peti put dobio šansu voditi jedan od najvećih klubova svijeta

VIDEO

Španjolac Florentino Pérez dobio je novi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika Real Madrida jer se nije kandidirao nitko drugi pa će europskog nogometnog prvaka voditi do ljeta 2021. godine Izbori za predsjednika 115 godina starog kluba, za kojeg igraju hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić, bili su otvoreni 9. lipnja, a zatvoreni deset dana kasnije u nedjelju navečer.

Od kada je Pérez preuzeo funkciju 2009. godine nogometni klub Real Madrid osvojio je tri Lige prvaka, a prošle sezone i naslov španjolskog prvaka prvi put nakon 2012. godine. 

Od 2012. godine i promjene pravila za izbor klupskog predsjednika, Florentino Pérez nije imao pravu konkurenciju. Svaki kandidat, naime, mora biti član kluba najmanje 20 godina te imati osobnu imovinu kao garanciju u iznosu od 75 milijuna eura. Te prepreke onemogućile su potencijalne kandidate da se uključe u utrku sa 70-godišnjim građevinskim magnatom kojem je ovo peti mandat na čelu kluba sa sjevera Madrida.

Vratio se i doveo Kaku i Ronalda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Peréz je dugogodišnji čelni čovjek španjolske građevinske kompanije Actividades de Construcción y Servicios (ACS) i jedan od najbogatijih ljudi u Španjolskoj. Prvi put je postao predsjednik 2000. godine, maknuvši s te pozicije Lorenza Sanza obećanjem da će dovesti veznog igrača Luisa Figa, tada veliku zvijezdu Barce. Doveo ga je tada za 62 milijuna eura, u to vrijeme rekordni iznos. 

Novi predsjednik otpočeo je tada eru 'galacticosa' obukavši u bijeli dres igrače poput Zinedinea Zidanea, Davida Beckhama i Ronalda. Tri godine kasnije stvorena je ekipa u kojoj su s jedne strane bile skupe zvijezde, a s druge neuspredivo manje plaćeni igraći iz podmlatka. Uslijedila je kriza rezultata, a zamjeralo mu se nestajanje 'srednje klase' igrača.

Odstupio je s mjesta 2006. godine no vratio se tri godine kasnije dovevši u Real Madrid Kaku i Cristiana Ronalda. U toj drugoj kampanji osvojio je prvenstvo 2012. što je sada ponovio. Nakon Ronalda dovođenjem Garetha Balea bio je probio novi rekord na nogometnom tržištu 2013. U 2014. Real Madrid je osvojio naslov prvaka Europe, prvi put nakon 12 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi