Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čudesno: Preživjeli nogometaš Chapea napravio je prve korake

Čudesno: Preživjeli nogometaš Chapea napravio je prve korake
1

Htio sam vam reći da oporavak teče jako dobro. Uskoro ću se vratiti u Brazil kako bi oporavak priveo kraju. Želim vam zahvaliti za svu podršku, za sve poruke koje sam primio. Hvala vam svima, poručio je Ruschel

VIDEO

Preživjeli nogometaš Chapecoensea Alan Ruschel (27), koji je nakon stravične nesreće pada zrakoplova komunicirao samo gestikulacijama, napravio je svoje prve korake.

Obrambeni Chapea bio je prvi kojeg su spasili u nesreći koja je odnijela živote 71 putnika. U nesreći je zaradio nekoliko prijeloma, a sada se oporavlja u bolnici Somer u kolumbijskoj Rionegri.

Pravo je čudo što je preživio, a još je veće što će nakon nesreće moći normalno hodati, komunicirati i živjeti. Objavljen je i video njeova napretka na kojem se vidi kako ponovo hoda.

- Hvala svima, svi su se brinuli oko mojeg oporavka. Ja sam Alan Ruschel - rekao je preživjeli nogometaš pa nastavio:

- Htio sam vam reći da oporavak teče jako dobro. Uskoro ću se vratiti u Brazil kako bi oporavak priveo kraju. Želim vam zahvaliti za svu podršku, za sve poruke koje sam primio. Hvala vam svima. Hvala vam puno.

Ortoped Marcos Andre Songali, liječnik sa snimke, ranije je potvrdio da Ruschel nakon operacije nije pretrpio oštećenje kralježnice. Uskoro će ponovo moći normalno hodati i nastaviti sa životom. Nikad poraz, samo lekcija.

I dok se Ruschel oporavlja, njegovi kolege suigrači se dalje bore. Stoper Helio Neto je u komi i u dosta kritičnom stanju.

- U fazi je borbe za život - potvrdio je liječnik Andres Songali i dodao kako se Neto nalazi u komi.

Golman Chapea Jackson Follmann pretrpio je teško oštećenje desne noge i morali su mu je amputirati. Zbog dodatnih komplikacija, liječnici će morati odstraniti još jedan dio noge.

Chape se oglasio na Instagramu

Prvi put nakon stravične nesreće, oglasili su se i iz Chapecoensea. Vodstvo kluba uputilo je poruku.

- Ovo je nevjerojatno težak period za nas. Sada imamo minimum razloga za slavlje. Doživjeli smo nestvarne gubitke i pored svega svjedočili smo odličnoj podršci i ujedinjenju svih klubova i na tome smo zahvalni. Želimo se iskreno zahvaliti Atletico Nacionalu na prijedlogu da nam se uruči titula. Dobili smo titulu i šansu da naredne godine igramo Copa Libertatores po prvi put u povijesti. Ovo je za naše ratnike - poručili su iz Chapea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba