Obavijesti

Sport

Komentari 41

Da nije skijaš, bio bi - šumar! A obožava Dinamo i životinje

Da nije skijaš, bio bi - šumar! A obožava Dinamo i životinje
1

Filip Zubčić nam je opet vratio osmijeh na lice. Sjani Cubo osvojio je prvo mjesto u veleslalomu i japanskoj Yuzawi Naebi i tako došao do uspjeha karijere...

VIDEO

Bravo, Cubo! Iz utrke u utrku Cubo pokazuje svoju zrelost. Nije on više toliko razigrani dječak koliko čvrsti atleta - premda znam će u njemu bez sumnje uvijek ostati dovoljno dječačkog žara koji ga krasi, napisao je Ivica Kostelić na Facebooku prije dvadesetak dana kada je Filip Zubčić (27) osvojio četvrto mjesto u veleslalomu u Garmischu.

Pokretanje videa...

01:31

Tada mu je postolje pobjeglo za nekoliko stotinki, ali toliko je pucao od samopouzdanja da smo znali da će kad tad doći, ne samo to postolje, nego i pobjeda na koju smo čekali od 2013. godine i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori u slalomu. I došlo je, i to na kakav način. Fićo je pokorio konkurenciju u japanskoj Yuzawi Naebi fantastičnom drugom vožnjom koju je maestralno dovozio unatoč groznim uvjetima i razvio hrvatsku zastavu u dalekom Japanu.

Cijeli hrvatski tim proslavio je pobjedu, od njegovog trenera Šumana, pa do savjetnika Ivice Kostelića, Eliasa Kolege i Istoka Rodeša. Zubo je pucao od samopouzdanja u posljednje vrijeme, briljirao je u slalomu i veleslalomu i jedva smo dočekali tu pobjedu. A koliko je samo ponosan Ivica Kostelić koji je napokon dočekao svog nasljednika.

Filip je u Svjetskom kupu već godinama, jedan je od najspremnijih skijaša i trebalo je samo poraditi na samopouzdanju. A on je ove sezone nenadmašiv u tome segmentu. Napokon su se poklopile neke stvari i napokon je došla ta pobjeda koja ga je i gurnula u igru za Mali kristalni globus gdje je sada treći u poretku, sa samo 50 bodova zaostatka za Žanom Kranjecom. 

- U ranim se danima vidjelo kako Filip ima talent za skijanje, počeo se natjecati već sa šest godina i odmah bio pobjednik. I on je kao klinac trenirao razne sportove, išao je na tenis, plivanje, čak i hokej na ledu, ali skijanje je bila njegova konačna odluka - ispričala nam je nedavno njegova majka Jasna koja je sigurno i ovaj put uz male ekrane pratila svog sina do uspjeha karijere.

Kakav je Filip bio kao dječak?

- Bio je prilično zaigrano i veselo dijete. Što je najviše volio u školi? Valjda tjelesni, haha. Nije u školi nije s njim bilo problema, jedino ga zbog skijanja i nije puno bilo u školi. Srećom, tu smo naišli na razumijevanje njegovih učitelja u školi na Pantovčaku.

Alpine Skiing - Giant Slalom

Fićo obožava i životinje...

- Uh, baš ih voli, evo imamo psa tartufara (pasmina Lagotto), zove se Rita i naravno njega sluša najviše. Njega je izabrao za gazdu, haha. Mi smo udomljavali i pse i mačke dok je on bio dječak, tako da se zaljubio u životinje.

Što bi Filip bio u životu da nije skijaš?

- Vjerojatno šumar ili bi na neki način pomagao životinjama. Sigurno bi se bavio nečim što ima veze s prirodom.

Odmalena je veliki navijač Dinama. Na svako natjecanje sa sobom ponese Dinamov šal i zastavu, ponosno ih razvije na svom balkonu.

- To je pokupio od tate, haha. Obojica su cijeli život baš veliki dinamovci - završila je mama Jasna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...