Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dalić je bio prvi izbor: Volim Hajduk, ali sad ne mogu doći

Dalić je bio prvi izbor: Volim Hajduk, ali sad ne mogu doći
1

Jesu li me zvali iz Splita?! Ma to sad nije bitno, ostao je zakopčan Zlatko Dalić. No iz nekoliko izvora dobili smo potvrdu da je bio prvi izbor za trenera, da su nazvali, ali im se odmah zahvalio...

VIDEO

Ako Bog da, jednoga dana ću pješice doći u Hajduk. To je moja želja i ambicija, ali nažalost taj dan nije ni danas, ni sutra..., rekao je Zlatko Dalić, kojega bi mnogi navijači rado vidjeli na klupi Hajduka.

Prva ljubav se nikad ne zaboravlja, a prva nogometna ljubav Zlatka Dalića je definitivno Hajduk. Na Poljudu je kao igrač u dva navrata skupio 64 nastupa i zabio pet golova. Treći put trebao se vratiti kao sportski direktor, zatim i kao trener, ali kad ga je Hajduk tražio, on je bio zauzet, i obratno. Tako je i danas, u Hajduku bi ga rado vidjeli na klupi, ali Dalić ima posao koji ne može napustiti.

- Hajduk je moja ljubav kojoj ću se jednoga dana sigurno vratiti. Ali trenutačno sam vezan ugovorom koji ne mogu raskinuti. Nije u pitanju novac ni papir, nego riječ i poštovanje koje imam prema ljudima koji vode Al Ain, kao i prema državi, ljudima koji su mi otvorili vrata i dali mi priliku kad sam bio praktički nepoznat trener - kaže Dalić.

Predan rad i pošten odnos omogućili su mu status kakvim se danas rijetki hrvatski treneri mogu podičiti. U Emiratima je trenutačno s njim desetak suradnika iz Hrvatske, a još ih je toliko, radeći s njim u prošlosti, dobro zaradilo.

- Mnogima sam ovdje otvorio vrata, prvenstveno korektnim odnosom i rezultatima, i ne bi sad bilo pošteno ružnim rastankom pokvariti sve što sam gradio godinama. Nije u pitanju samo ugovor, to je komad papira koji se može i razvrgnuti, u pitanju je riječ, koja nema cijenu. Tko zna, možda se stvari i promijene, možda ugovor i ne odradim do kraja, jer to tako može zatražiti druga strana, no ja ih nemam namjeru napustiti - kaže Dalić, koji nije želio otkriti jesu li ga u zadnjih nekoliko dana kontaktirali čelnici Hajduka ili ne.

- To u ovom trenutku i nije važno. Ja sam počašćen ako sam u bilo kakvim kombinacijama Hajduka i nadam se da će mi se želja da se vratim na Poljud jednom ispuniti - rekao je Dalić pa nastavio:

- Hajduk je u prijelaznom razdoblju, puno se vremena i energije mora trošiti na nenogometne stvari i zato svi koji smo nekad bili dio Hajduka, svi kojima je Hajduk u životu nešto dao, moramo pružiti ruku i pomoći. Ja se nadam da ću jednoga dana imati priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani