Obavijesti

Sport

Komentari 362

Hrvatska izgubila u Varaždinu, Tunis nas nadmudrio kontrama

Hrvatska izgubila u Varaždinu, Tunis nas nadmudrio kontrama
14

Hrvatska nogometna reprezentacija je poražena 2-1 u Varaždinu od Tunisa pred 8.036 navijača. Prvi je to poraz naše reprezentacije od jedne afričke momčadi, ali i prvi poraz za Vatrene u baroknom gradu

VIDEO

Nakon četiri godine Hrvatska se vratila u Varaždin, ali nije barokni grad ovoga puta bio sretan za Vatrene! Prvi put je u Varaždinu Hrvatska poražena, bolji je s 2-1 bio Tunis.

Gledali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Zlatko Dalić isprobao novu formaciju 3-5-2, od prve minute na teren poslao tri debitanta - Simona Slugu, Darija Melnjaka i Filipa Benkovića. Nije se to pokazalo pretjerano dobrim, posebno jer su Tunižani znali iskoristiti nedostatak bekova i brzim su kontrama probijali sa svih strana i stvarali probleme obrani.

Poveli su iz jedne takve bre akcije u 16. minuti.  Wahbi Khazri, koji je bio najopasniji od gostiju, je primio loptu na centru i odigrao dupli pas s Youssefom Msaknijem. Vida i Benković su zaostali za Alžircima, Khazri je ponovno dodao Msakniju koji šalje loptu na desnu stranu Badriju. Sluga je rukom uspio dirnuti loptu, ali samo da je odbije u mrežu.

Nastavili su prijetiti Tunižani do kraja poluvremena, Hrvatska nije mogla do prilike, kada god bi se Vatreni približili golu, gosti bi ih zatvorili. Nekoliko njih bi ekspresno okružilo našeg igrača s loptom u nogama. Zabilježen je u prvom poluvremenu tek jedan pokušaj, imao ga je Milan Badelj odmah na početku, ali ni on nije išao u okvir gola.

U drugom poluvremenu Hrvatska je bila puno bolja. Na samom je početku Bruno Petković zabio za izjednačenje. Sjajnom je varkom izbacio Bronna i u padu pospremio loptu u mrežu uz stativu za izjednačenje. Asistirao mu je Badelj. 

Nastavili su naši igrači napadati nakon tog gola, ali postajalo je opasno čim se uspijevala otvoriti kontra Tunižanima. Prvu je sjajno skinuo Simon Sluga, koji je obranio nekoliko zicera, a druga se pretvorila u penal. Domagoj Vida je rukom zaustavio loptu, Sliti je zabio za novo vodstvo i pobjedu od 2-1.

U drugom poluvremenu varaždinskoj publici su se predstavili i Bartolec, Perišić, Brozović, Halilović, Caktaš i Modrić.

Hrvatska je tako upisala prvi poraz od jedne afričke reprezentacije u svojoj povijesti. Ali, treba imati na umu da je Tunis u punim pripremama za Afrički kup nacija koji se igra krajem lipnja, a na našim igračima je bio vidljiv umor od teške utakmice s Walesom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima