Obavijesti

Sport

Komentari 222

'Huligani nas neće zaustaviti i neće igračima srušiti snove'

'Huligani nas neće zaustaviti i neće igračima srušiti snove'
1

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić obratit će se javnosti na konferenciji za novinare u Deauvilleu dan nakon remija protiv Češke i osvrnuti se na jučerašnje događaje

VIDEO

Dan nakon turbulentne utakmice protiv Češke i remija 2-2 u Saint-Étienneu, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening u kampu u Deauvilleu bez šestorice nogometaša (Modrić, Ćorluka, Perišić, Mandžukić, Vida, Brozović).

- Bilo je dosta govora o neredima nakon utakmice i danas. Sve što mogu poručiti jest da to nas neće zaustaviti i neće igračima srušiti snove. Iz ovoga izlazimo još jači, hrvatska reprezentacija uistinu je simbol patriotizma, to je pokazala u ove dvije utakmice, to pokazuje naše zajedništvo i želja da svoju izvrsnost prezentiramo na ovakvom natjecanju. Nadam se da će oni koji su obrukali cijelu naciju, jedna minorna količina ljudi biti prepoznata i dovedena tamo gdje joj je i mjesto - rekao je izbornik Ante Čačić na početku pressice.

Šestorice igrača nije bilo na treningu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kod Brozovića, Vide i Ćorluke bile su kontuzije, ništa ozbiljno, to je posljedica utakmice. Radili su u fitnessu s fizioterapeutom. Mandžukić i Modrić išli su na MR, napravili smo pregled iz predostrožnosti i ne radi se ni o kakvoj ozbiljnoj ozljedi. Pratit ćemo situaciju iz dana u dan.

- Sigurno kad na ovakav način odigrate utakmicu postoji žal i male frustracije, ali vjerujte mi da igrači nisu frustrirani jer su odigrali odličnu utakmicu. Ne postoji reprezentacija koja nikom nije napravila priliku i dala sve od sebe. Nama je Češka zapravo uputila dva centaršuta i oba su završila golom. Moramo biti ponosni na način na koji smo igrali 90 minuta, naročito prvih 75. Bilo je možda i skepse hoćemo li moći ponoviti igru protiv Turske, ali bili smo još i bolju. Vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo to ponoviti i protiv Španjolske, bez obzira na početnu postavu. Prvi i osnovni cilj proći je skupinu, a moj pravi cilj je da naša reprezentacija bude bez kompleksa, da ima pravi gard i da bude svoja u svakoj utakmici. Bude li to tako protiv Španjolske, bit ću zadovoljan bez obzira na ishod.

Francuska EURO 2016

Perišić je naš najbolji igrač već godinama u reprezentaciji.

- Nakon prve utakmice smo konstatirali da imamo rezerve, Perišić je tu utakmicu odigrao dobro, a sad je bio još i bolji. Može biti i još kvalitetniji. Pokazao je naročiti napredak Ivan Rakitić, i njemu treba malo vremena da se adaptira na novu poziciju. To su sve stvari koje nam idu u prilog, mislim da još uvijek nismo na maksimumu. Vjerujem da ćemo se još dizati, da će igrači igrati slobodnije, najvažnije je proći skupinu koja je jaka, ispostavilo se da ne postoji nijedna slaba, favoriti se muče do zadnjih minuta, a najvažnije je da momčad pokazuje posebnu strast za radom, među njima je odlično ozračje i poticajni su jedan prema drugom. Naravno da nam je žao zbog svega toga, ali rađa se inat među nama i nećemo im dozvoliti da nas spriječe.

- Ponosan sam na način kako su se naši navijači ponašali s turskim i češkim navijačima. A ovakvi padobranci koji su se pojavili s pirotehnikom ne bi se smjeli pojavljivati u zemlji koja je visokorizična, tim više što smo znali da bi se to moglo dogoditi.

- Modrić? Oko njega se slaže momčad i bitan čimbenik i u Realu. Za svaku momčad je bitan, pa tako i za nas. Naravno da nas je njegov odlazak limitirao. Što se Kovačića tiče, vidi se da nije imao veliku minutažu prošle sezone, bio je malo nemiran i izgubili smo mirnoću u sredini terena pa su Česi došli do zraka. Ali nemoguće je da momčad na Euru nema svojih pet minuta, teško je dići željeznu zavjesu i ne dozvoliti da vam pukne po golu. Rekao sam suradnicima da su igrači odigrali za 10, a mi nismo primijetili da nam se Mandžukić umorio pa da ga zamijenimo s nekim življim. Ali ne želim tražiti alibi, ovo nije PlayStation, i oni igraju nogomet. Imali smo kontrolu i kod 2-1, ali dogodilo se što se dogodilo. Kad sam mislio raditi izmjene, dogodila se ta pauza pa penal i na kraju moram biti sretan što utakmica nije duže potrajala.

U utorak nam slijedi Španjolska.

- Imat ćemo jednako dana odmora i mi i Španjolci, moram vidjeti kako će pojedinci reagirati danas i sutra. Imamo svega još sutra, prekosutra već putujemo u Bordeaux, ali mislim da reprezentacija ima kadar koji može odgovoriti u svakoj utakmici, pa i u toj u kojoj se odlučuje tko će biti prvi u skupini. Hrvatska će protiv bilo koje momčadi težiti da bude svoja i da, kroz manje varijacije, u svih 90 minuta traži rezultat.

Francuska EURO 2016

Mediji se natječu u epitetima o igri Hrvatske.

- Razgovarao sam s igračima. Srna je tu već 15 godina i rekao je da nikad nije bila bolja atmosfera u svlačionici, igrači nikad nisu bili svjesni da su toliko dobri. Imali smo puno udaraca i protiv Turske i protiv Češke, igramo uglavnom na visoku obranu, ima puno trke i puno sprinteva, ali mislim da smo na dobrom putu i uvjeren sam da će zaista svaki od njih učiniti sve da Hrvatska u toj utakmici bude svoja.

- Mandžukić? I kad ne zabije, puno čini za momčad. Ima veliku potrošnju energije, ima puno duela i kontakata pa se puno potroši. Možda sam trebao ranije reagirati i odmoriti ga pa bismo možda reagirali drugačije. Ali možda bi rezultat bio i gori. Jedan je Šuker, ali Mandžo nije upitan. Igrajući u svim klubovima pokazao je da je pravi igrač i vjerujem u njega, siguran sam da će to vratiti reprezentaciji.

- S Modrićem ćemo vidjeti, pričekat ćemo kako se bude osjećao, ali naći ćemo rješenje. Koga nema, bez njega se mora, Hrvatska ima rješenja da to pokrije na drugi način, ali sigurno je njegov izostanak hendikep.

Rakitić je rekao da Hrvatska nije mogla igrati nakon prekida. Što mislite, zašto nismo mogli igrati nakon toga?

- Mene osobno kao trenera veseli, a to se pokazuje i na našim izvedbama, da je Modrić protiv Turske odigrao kao nikad, a jučer je takvo izdanje bilo Rakitićevo. Šteta što njegov gol nije bio pobjednički. Rekao je istinu, nemoguće je da nakon toga koncentracija na utakmici bilo 100 posto. Sigurno nam je ta situacija u mnogom odmogla.

- Nemamo se vremena štedjeti u skupini, i Španjolska je dvije utakmice igrala u istoj postavi. Sad ni mi ni oni nismo u situaciji da kalkuliramo jer nam ta utakmica, u slučaju pobjede, osigurava prvo mjesto.

Iniestu smo u prošloj utakmici na Euru 2012. okruživali brojnim igračima.

- On je iznimno bitan igrač za igru Španjolske i Barcelone već dugo godina, što i Modrić znači za nas i Real Madrid. O njemu treba voditi računa kako limitirati njegovu kvalitetu. To neće biti nimalo lako jer se radi o stvarno kvalitetnom igraču.

Kako se pripremiti na buduće prekide da nam ne padne koncentracija?

- Teško se obraniti od toga, to su emocije koje te nadvladaju. To je šok, kako netko tko misli da je hrvatski navijač može učiniti to što čini. Nadam se da će nam drugi omogućiti uvjete da radimo svoj posao. Očito smo taoci takvog ponašanja koje šteti sportu i šaljemo ružnu sliku svijetu. Ali mi zaista takvi nismo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener