Obavijesti

Sport

Komentari 17

Déjà vu! Sve je isto k'o i lani: Vešović zabio i okrenuo susret

Déjà vu! Sve je isto k'o i lani: Vešović zabio i okrenuo susret
1

KOINCIDENCIJA Lani je Rijeka gubila na poluvremenu no ušao je Marko Vešović, zabio jedini gol u sezoni i donio pobjedu. Sad je opet ušao, opet zabio i opet 2-1 za Riječane na Poljudu

VIDEO

Igrali su na četiri stadiona, vodilo ih je pet trenera, ukupno 15 utakmica, 370 dana bez postignutog gola i 1.495 dana bez pobjede, crna je statistika Hajduka u jadranskim derbijima. Napokon su Splićani postigli gol, ali “nula” se nastavlja i nakon jučerašnjeg ogleda s Rijekom.

- Nogomet zna biti nepravedan, ne pobjedi uvijek bolji, a ovo je bila baš takva utakmica - kazao je Damir Burić, čiji su igrači u prvom dijelu držali goste u šaci te poveli golom Tina-Svena Sušića, kojemu je opet asistirao vrijedni Ivan Mastelić.

- Nikada neću prežaliti ovu utakmicu. Pobjedu smo doslovno imali u džepu. Kad je Rijeka u pitanju, ovo bih već mogao nazvati poljudskim prokletstvom - dodao je ponajbolji u redovima Hajduka Ivan Mastelić.

Rijeka je do pobjede stigla na krilima Kekovih zamjena, prvi gol postigao je Vešović, a za drugi je Gavranoviću asistirao Matei. A jedan i drugi tek što su ušli u igru. Rijeka je tako ostala u utrci za naslov prvaka s Dinamom, za kojim ponovno zaostaju četiri boda.

- Ne predajemo se do kraja. Imamo bodova više nego ikad u povijesti. Bliže smo i Dinamu nego ikad, tu smo, živi, dišemo, radimo, mučimo se... Treba reći da nije Rijeci bilo lako smjestiti se između Dinama i Hajduka. Rijeka je sada moć na koju svi moraju računati - istaknuo je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Susret su obilježila i dva sporna detalja. Duel Tudora s Ristovskim te igranje rukom Vešovića u kaznenom prostoru Rijeke, koje je sudac Fran Jović procijenio nedovoljnim za kazneni udarac.

- Nemam komentara, samo ću se nasmijati - najprije je kazao Fran Tudor, ali ipak nije izdržao.

- Da je sudac dosudio penal na meni kod 1-0 za nas, mogli smo otići s većom prednošću na odmor. Onda opet u drugom dijelu, da je dosudio tu ruku Vešovića... Ma, frustriran sam i tužan, kao i cijela momčad, ne mogu vam ništa više reći...

Ako je to navijačima Hajduka kakva satisfakcija, Burić je na teren opet izveo ‘dječji vrtić’. Momčad s čak šestoricom golobradih mladića, Grbićem, Bašićem, Kalikom, Vojkovićem, Tudorom i Mastelićem, a kasnije je ušao i Šimić. S druge strane, najmlađi igrač u Kekovoj početnoj postavi bio je Leonard Žuta, koji će u kolovozu proslaviti 24. rođendan.

Matjaž Kek je, dakle, i nakon četiri godine neporažen u jadranskim derbijima, a Hajduku, iskreno, malo vrijedi Sušićev četvrti gol u tri utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe