Obavijesti

Sport

Komentari 14

Deset Hrvata ostalo je utrci za LP: Tko će ove godine osvojiti?

Deset Hrvata ostalo je utrci za LP: Tko će ove godine osvojiti?
1

U Ligi prvaka ostalo je 16 momčadi, a u njima je deset naših igrača -većina u favoritima za naslov. Ostaje li trofej kod Modrića i Kovačića ili je opet red na Rakitiću? Ne smijemo zaboraviti Mandžu i Pjacu...

VIDEO

U četiri posljednja finala Lige prvaka Hrvati su ostavili dubok trag. Sve je krenulo 25. svibnja 2013. kad je Mandžukić zabio u pobjedi Bayerna nad Borussijom, nastavilo se iduće godine kad je nakon Modrićevog kornera Ramos zabio u produžetku i na kraju donio titulu.Madriđanima, 2015. Rakitić je zabio u trijumfu Barce nad Juveom, da bi prošle godine Modrić i Kovačić nastavili niz.

ITA, UEFA CL Finale, Real Madrid (ESP) vs Atletico Madrid (ESP)

Ove sezone u utrci je nakon prvog kruga ostalo deset Hrvata. A ako je suditi po prošlosti, naši igrači i ove sezone će igrati jako bitnu ulogu u natjecanju.

Krenimo redom:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luka Modrić bit će ključni čovjek Reala u pohodu na obranu naslova. Kad nema Modrića, nema ni Reala, pa se svi navijači Galacticosa nadaju zdravom Luki do kraja sezone. Modrić već ima dvije osvojene Lige prvaka, a sad ima priliku postati prvi Hrvat koji je tri puta osvojio taj naslov. U karijeri iza sebe ima preko 50 utakmica u najelitnijem klupskom natjecanju. Zabio je četiri gola, no njegov stvarni doprinos je nemjerljivo veći. Uz Luku je u veznom redu i njegov nasljednik Mateo Kovačić. Ovo ljeto selilo ga se po cijeloj Europi, Španjolci su tvrdili da ga je Zidane otpisao, no Mateo je ostao i izborio se za minutažu. Skupo plaćeni James Rodriguez sad kupi Mateove mrvice. 

U Madridu, ali u gradskom rivalu Atleticu, je Šime Vrsaljko. Na početku sezone skupljao je minute na kapaljku, no ozljedom Juanfrana postao je prvi izbor na prvom beku. Slijede mu utakmiice Liga prvaka i Barcelona, a ako odigra na vrhunskom nivou - mogao bi zacementirati mjesto u momčadi, jer Simeone je znao Juanfrana koristiti na desnom krilu...

Lukin i Mateov veliki rival, ali i veliki prijatelj iz reprezentacije Ivan Rakitić, po kladionicama je s Barcelonom glavni favorit za osvajanje Lige prvaka. Raketa je u Ligi prvaka zabio u finalu, a iako je neko vrijeme bio van udarne momčadi, Luis Enrique ga je sad vratio i sigurno će igrati bitnu ulogu u ostatku sezone. U Ligi prvaka odigrao je već 46 utakmica i pritom zabio četiri gola i podijelio sedam asistencija. 

Iz Španjolske selimo u Italiju. Na Apeninskom polutoku imamo četiri igrača u dva kluba. Boje Juventusa brane Mario Mandžukić i Marko Pjaca i sigurno će Allegri učiniti sve, pa čak i malo žrtvovati Serie A, kako bi se dokopao trofeja. U Italiji su i dalje bez prave konkurencije, a sedam bodova prednosti teško će ispustiti. Baš kao Raketa i Kovačić i Mandžukića se ovo ljeto selilo po cijelom svijetu. 

- Ne može on igrati s Higuainom - vrištali su talijanski mediji, međutim, po tko zna koji put, Mandžo je svima dokazao da nisu u pravu.

Na krilu, u špici, pa čak i na stoperu - ima ga svugdje. Nakon ozljede na teren se vratio Marko Pjaca koji će svoju priliku čekati s klupe. Trener Allegri je pokazao da mu vjeruje, no ovo je za njega prijelazna sezona i ne treba ga očekivati u glavnoj ulozi. Mogao bi biti Juveov "jocker" za posljednjih 15-ak minuta utakmice.

U Napoliju su Ivan Strinić i Marko Rog. Iako obojica imaju status back-upa, Napoli nema tu širinu klupe kao najveće momčadi pa jedna ozljeda ili crveni karton mogla gurnuti naše momke u prvi plan. 

Gol najubojitije momčadi Europe brani Danijel Subašić. Nevjerojatni Francuzi su u 25 kola zabili 75 golova i oni su "dark horse" Lige prvaka. Suba je u Kneževinu stigao dok su bili u drugoj ligi, strpljivo se s momčadi penjao gore, a ove godine mogao bi osvojiti i svoje prvo prvenstvo (ako ne računamo 2. francusku ligu).

Zadnji naš predstavnik, Tin Jedvaj, igra u najvećem "autsajderu" Lige prvaka. Kladionice nude koeficijent 200 da će Leverkusen osvojiti Ligu prvaka...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu