Obavijesti

Sport

Komentari 14

Desna, lijeva i pa-pa! Adesanya uništio Whittakera i uzeo pojas

Desna, lijeva i pa-pa! Adesanya uništio Whittakera i uzeo pojas
2

Israel Adesanya je, nakon privremenog, postao i neprikosnoveni UFC-ov prvak srednje kategorije. Nokautirao je Roberta Whittakera sredinom druge runde nakon sjajne kontre udarcima rukom

VIDEO

Novozelanđanin nigerijskih korijena Israel Adesanya (30) postao je neprikosnoveni UFC-ov prvak srednje kategorije nakon što je u u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu u borbi večeri na priredbi UFC 243 u Melbourneu pred 57.127 ljudi nokautirao Australca Roberta Whittakera (28) sredinom druge runde.

A mogao je sve završiti puno ranije. Iako je krenuo dosta rezervirano i uglavnom branio udarce Australca, krajem prve runde Novozelanđanin je krenuo u ofenzivu. Srušio je Whittakera i krenuo završiti meč, no ispriječio se - gong. Robert je dobio nekoliko minuta da se pribere.

Pokretanje videa...

01:37

To je samo odgodilo očekivani ishod ovog meča. Whittaker je, doduše, opet krenuo bolje u rundu, bacao je udarce, a onda je naletio na - bombu. Adesanya je iskoristio preagresivan napad i uzvratio kontrom desnom pa lijevom rukom što je onesposobilo njegova protivnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj put bilo je dovoljno vremena da ga dotuče na parteru pa sudac nije imao druge nego prekinuti meč. Adesanya je tako, nakon pojasa privremenog prvaka, trajno uzeo titulu u srednjoj kategoriji pobjedom protiv čovjeka koji je također držao privremeni pojas.

- Bacao je sve udarce koje sam očekivao. Imao sam brojne planove za njega, od A do Z. Ovo je nevjerojatno. A govorili su da nemam snage za nokaut, hahaha - komentirao je Adesanya.

(SP)AUSTRALIA-MELBOURNE-UFC234-BANTAMWEIGHT

- Sjajan je udarač. Vidjet ćemo se mi još jednom ili dvaput - kratko je poručio Whittaker.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Što dalje? Adesanya je nakon meča najavio kako ga prva obrana naslova čeka protiv Paula Coste (28), brazilskog borca koji je također neporažen u srednjoj kategoriji.

U sunaslovnoj borbi večeri Novozelanđanin Dan Hooker (29) sudačkom je odlukom pobijedio Amerikanca Ala Iaquintu (32) u lakoj kategoriji, a za iznenađenje na priredbi na Marvel Stadiumu pobrinuo se Moldavac Sergej Spivak koji je zahvatom gušenja prisilio domaćeg dečka Taija Tuvasa (26) na predaju u meču teške kategorije.

UFC 243, glavni program

  • Israel Adesanya pobijedio Roberta Whittakera (nokaut, 2. runda)
  • Dan Hooker pobijedio Ala Iaquintu (jednoglasna sudačka odluka)
  • Sergej Spivak pobijedio Taia Tuivasu (gušenje, 2. runda)
  • Dhiego Lima pobijedio Lukea Jumeaua (podijeljena sudačka odluka)
  • Yorgan De Castro pobijedio Justina Tafu (nokaut, 1. runda)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...