Obavijesti

Sport

Komentari 19

Diego Godin: Slijedi najveća utakmica u našim životima...

Diego Godin: Slijedi najveća utakmica u našim životima...
1

U finalu Lige prvaka 2014. bili smo umorni, imali smo ozlijeđene igrače. Sad će biti drugačije. Spremni smo fizički i psihički, rekao je Diego Godin za Hinu

VIDEO

Urugvajski reprezentativni branič Diego Godin (30), koji je prije dvije godine zabio vodeći gol za  Atletico u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida, rekao je u razgovoru za Hinu kako će 'Kraljevski klub' unatoč kreatorima igre poput Modrića i Kroosa tražiti svoju priliku iz kontranapada.

- Da, vjerujemo da će tako biti jer je to način na koji Real Madrid igra u Ligi prvaka. S obzirom da su postigli dobre rezultate igrajući tako smatramo da će ponoviti taj način igre -, izjavio je Godin u sportskom kampu Atletica, 20 kilometara južno od Madrida gdje su novinari imali priliku razgovarati s njim prije puta u Italiju.

- U utakmicama tako taktički pripremljenima i zatvorenima, fizički jako napornima, detalji su ti koji odlučuju pobjednika. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj ćemo nastojati iskoristiti svaku priliku kada dođemo u napad. Žestoko ćemo pritiskati, nećemo im dopustiti da razviju igru - poručio je Godin koji će se na terenu ponovno susresti s Lukom Modrićem.

"Teško je zaboraviti 2014."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U finalu Lige prvaka u Lisabonu 2014. Atleticov branič je udarcem glavom u 36. minuti doveo 'crveno-bijele' na prag osvajanja prvog naslova prvaka Europe. U 93. minuti je, međutim, Luka Modrić izveo korner a branič Sergio Ramos poravnao i odveo utakmicu u produžetke u kojima je Real Madrid slavio s 4-1.

- Bilo je teško zaboraviti taj trenutak. Razočaranje je bilo veliko jer smo te sezone osvojili prvenstvo i imali uspješnu sezonu. Na kraju je Real Madrid bio fizički spremniji - rekao je Godin.

Atletico je tada osvojio naslov odigravši 1-1 u Barceloni u posljednjem kolu.

- Tada smo u finale Lige prvaka došli umorni, s ozlijeđenim igračima. Sada je situacija sasvim drugačija. Fizički i psihički smo spremni za ovu novu utakmicu, novu priliku koja nam se otvorila - istaknuo je.

Mirno spavam

Posljednjih dana uoči najvažnijeg okršaja sezone spava mirno, kaže.

- Zamišljam situacije na terenu, razmišljam o prilikama koje protivnik može stvoriti i kako ih ja mogu spriječiti. Razmišljam kako se postaviti na terenu. Analiziram. No to uvijek radim što je normalno uoči ovako velikih utakmica - izjavio je.

Atletico ima najbolju obranu španjolske lige te je u 38 prvenstvenih utakmica primio 18 golova. U Ligi prvaka mu u Madridu nisu zabili Astana, Galatasaray, PSV, Barcelona i Bayern.

- Mi braniči i sada moramo biti koncentrirani čitavo vrijeme kako ne bi smo ostavljali prostor. Održavanje reda u zadnjoj liniji bit će važno - rekao je Godin koji je ove sezone odigrao 45 utakmica za madridski klub.

Ovo će biti drugačiji finale

- Ovo danas je drugačija momčad u odnosu na onu iz Lisabona. Puno je novih igrača no ono što se nikada nije promijenilo je naš momčadski duh. Ovdje se nitko ne ističe i uvijek se ponašamo i radimo kao momčad. Odnosi među igračima su fantastični i to je razlog zašto nam tako teško zabijaju golove - napomenuo je Godin.

Ističe kako su svi svjesni onoga što slijedi kada istrče pred prepuni stadion u Milanu u kojem mogu doći do prvog naslova prvaka Europe. Bili su poraženi 1974. protiv Bayerna i 2014. protiv Real Madrida. 

Jednom protivniku su se već osvetili u polufinalu ove godine a sada imaju priliku uzvratiti i drugome u finalu.

- Ne. Nije to osveta. Samo druga prilika koju želimo iskoristiti. Svi mi igrači Atletica, osjećamo intenzivni nemir, želju i veselje. Svi znamo da dolazi velika utakmica. Najveća u našim životima - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov