Obavijesti

Sport

Komentari 19

Lov na titulu: Sve o današnjim utakmicama Dinama i Rijeke

Lov na titulu: Sve o današnjim utakmicama Dinama i Rijeke
1

Dinamo je u Koprivnici ispao u 'Ligu za bedaka', tamo su doživjeli jedan od najtežih poraza u HNL-u, a u Koprivnici su se posvađali Kramarić i Zoran Mamić, nakon čega je Krama otišao u Rijeku

VIDEO

Kroz povijest, Koprivnica je 'modrima' bila znak za loše vijesti. Gotovo da nije bilo gostovanja u ovom mjestu, a da Dinamo nije pogodila neka nesreća. Prije 12 godina, 19. ožujka 2005., Dinamo je u posljednjem kolu stigao u Koprivnicu, a za ulazak u Ligu za prvaka trebala mu je pobjeda. Ilija Lončarević izveo je sastav (da znate kojih 11 igrača je uspjelo ispasti u Ligu za bedaka): Vasilj, Sedloski, Mijatović, Drpić, Buljat, Čale, Tomić, Pranjić, Mujčin, Ljubojević, Bošnjak no torpedirali su ih Dodik, Musa i Karabogdan. Dinamo je izgubio 3-1 i umjesto u Ligi za prvaka završio u 'Ligi za bedaka'. Trener Slaven Belupa bio je Branko Karačić. Zdravko Mamić je 'poludio' i nakon te utakmice obećao da će Dinamo biti prvak sljedećih deset godina.

Dvije godine poslije, 8. prosinca 2007., sada kao aktualni prvak, u Koprivnicu je stigao Branko Ivanković. Šiklić, Delić, Božac, Radiček i ostatak društva s kojim je raspolagao Krunoslav Jurčić činio se kao mačji kašalj. Dinamo je stigao kao jesenski prvak, već se razmišljalo o utakmicama protiv HSV-a i Rennesa, pa su u Zagrebu ostavili Luku Modrića. Sammir, Mandžukić, Vukojević, Etto ipak su bili za klasu jači. Ili nisu? Već nakon 24 minute Slaven Belupo je vodio 3-0, a do kraja je Dinamo dobio još dva komada, pa je završilo 5-2. Bio je to jedan od najtežih poraza u HNL-u. Trener Dinama bio je Branko Ivanković.

U kolovozu 2013. Dinamo je dolazio u Koprivnicu kao megamomčad. Bili su toliko jaki da Andrej Kramarić nije mogao u prvih 11. Zapravo, mogao je, ali je Zoran Mamić smatrao drugačije. Dinamo je pobijedio 3-1, no kako je to Koprivnica, nije moglo završiti bez nekog incidenta. Nakon utakmice Kramarić, ljutit jer ne igra, prišao je Mamiću na parkiralištu:

- Ako ne računate na mene, onda me pustite iz Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Krama, nemoj sada. Razgovarat ćemo sutra o tome - apelirao je Zoki, vidjevši da su novinari čuli razgovor. Međutim, napadač se nije dao smesti.

- Pa zašto mi ne date priliku? - tražio je odgovore od sportskog direktora koji je ostao nijem. Malo kasnije, Kramarić je otkrio suigračima da mu se “spustila roleta”.

- Razumio bih da sam igrao loše i da nisam zabijao. Ali ja uopće nisam dobio priliku, požalio se Kramarić.

I bio je u pravu. Znate li tko je igrao umjesto njega? Fatos Bećiraj i Duje Čop, dva igrača, koja ni izblizu nemaju Andrejovu kvalitetu. Uostalom, Andrej je danas u Hoffenheimu, najvećoj senzaciji Bundeslige, a Bećiraj u ruskoj drugoj ligi. Ne prvoj, drugoj.

Danas, Dinamo opet ide u Koprivnicu, a situacija je izuzetno napeta. Ivajlo Petev je pred otkazom, igrači ne slušaju Bugarina, neki su toliko ljutiti da bi 'platili da ode s klupe'. Da je neko drugo gostovanje, možda bi sve završilo i dobro, no, ne zaboravite da je to Koprivnica, mjesto gdje Dinamo uvijek snađu nevolje. I možete se kladiti da će i večeras biti neka nevolja... U to smo uvjereni...

I dok će Dinamo muku mučiti u Koprivnici, Rijeka će na Rujevici dočekati Osijek. Ove dvije momčadi ove sezone odmjerili su snage čak u pet navrata, triput u prvenstvu i dvaput u Kupu Hrvatske. Rijeka je upisala pet pobjeda uz gol razliku 13:6. Zapravo, Rijeka protiv Osijeka već 11 utakmica u prvenstvu ne zna za poraz, a taj niz traje od 19. travnja 2014. godine, kada su u Osijeku poraženi 2-0. Za Rijeku su tada igrali Tomečak, Kramarić, Anas Sharbini... Nakon te utakmice izabranici Matjaža Keka su protiv Osijeka upisali osam pobjeda i tri remija. Vodeći strijelac u međusobnim ogledima je Ahmad Sharbini (9 golova), dok je najviše nastupa skupio Damir Vuica (24). Naravno, Matjaž Kek vodeći je od aktualnih trenera u HNL-u po broju uzastopnih nastupa na klupi Rijeke. Susret protiv Osijeka bit će mu ukupno 17. 

Naravno, Rijeka će i ovaj put igrati poslije Dinama, pa u slučaju kiksa 'modrih' koji djeluju kao razbijena vojska, imat će u rukama i treću meč loptu. Ovaj put pred svojim navijačima... 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu