Obavijesti

Sport

Komentari 50

Modri se pohvalili: Svakom smo prvoligašu zaradili 3 mil. kuna

Modri se pohvalili: Svakom smo prvoligašu zaradili 3 mil. kuna
1

Dinamo je doveo do toga da svaki naš klub ove godine dobije po tri milijuna kuna, a ta će sredstva biti veća iduće godine, rekao je Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina

VIDEO

Zahvaljujući plasmanu Dinama u skupine Lige prvaka u sezoni 2015/16., Uefa je nagradila 'modre' s nešto više od 3,5 milijuna eura koje će podijeliti svi klubovi koji se natječu u MAXtv Prvoj ligi. Cijelu je situaciju na konferenciji za medije pojasnio glavni direktor kluba Tomislav Svetina

- Krivo mi je što naša krovna organizacija, kao niti hrvatski klubovi, nije prepoznala činjenicu da će zbog prošlogodišnjeg ulaska Dinama u Ligu prvaka svaki naš prvoligaški klub dobiti tri milijuna kuna. S obzirom na to da se budžet Lige prvaka povećao, za očekivati je da će ta sredstva iduće godine biti i veća.

Svetina je pokušao približiti javnosti što uspjesi Dinama znače za cjelokupni hrvatski nogomet: 

- Dinamo je svojim ulaskom i nastupima u Europi zadnjih par godina doveo hrvatski nogomet do toga da smo vrlo blizu mogućnosti da imamo dva kluba u natjecanju za najprestižnije europsko natjecanje. Isto tako, Dinamo je doveo do toga da svaki naš klub ove godine dobije po tri milijuna kuna, a ta će sredstva biti veća iduće godine jer smo i ove sezone u Ligi prvaka. 

Za što hrvatski klubovi trebaju iskoristiti dobiveni novac? 

- Našim ulaskom u Ligu prvaka i hrvatski nogomet ide naprijed. Svaki klub novac mora iskoristiti za unaprijeđenje njihovih nogometnih škola. Uefa zahtijeva da se taj novac ulaže u mlade i da se razvija nogomet - rekao je Svetina.

Svetina je pozvao lokalne samouprave da i one pokušaju pomoći manjim klubovima.

- Pozivam jedinice lokalne samouprave da sa svoje strane naprave maksimalno sve i da pomognu hrvatskom nogometu. Koliko god neki loše pišu i govore o našem nogometu, hrvatski je nogomet najbolji izvozni proizvod Hrvatske u zadnjih 25 godina. Treba gledati samo brojke - naveo je direktor Dinama pa dodao o tome kako dodatno popraviti stanje: 

- S dobrim rezultatima i pozitivnim okruženjem svima je bolje i svi se trebamo dobro osjećati. Nije Dinamo ovo 'donio', već je svojom igrom, radom, angažmanom i politikom omogućio da taj novac svi klubovi zarade, ali i da ga ulože u mlade. Ako će se poraditi i na izgradnji infrastukture, marketingu i ostalome, sigurno da sve skupa ima smisla.

U Dinamu su istaknuli da svojim rezultatima u Europi pomažu manjim klubovima i to sve klubove koji su natječu u prvoj ligi: 

- Dinamo zadnjih par godina sudjeluje u Europi, samo od toga dobili smo dva milijuna Eura koje su podijelili hrvatski klubovi. Dinamo ne stoji samo iza jednog kluba jer se novac raspoređuje i pomažemo svim klubovima - naglasio je Svetina pa za kraj sažeo: 

- Tri su stvari bitne... Zadnjih godina 14 milijuna kuna slilo se u hrvatske klubove sudjelovanjem Dinama u europskim natjecanjima, sudjelovanjem u europskim Dinamovim pobjedama nacionalni je koeficijent narastao i sudjelovanjem prošle godine u Ligi prvaka svaki je klub dobio tri milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu