Obavijesti

Sport

Komentari 374

Dinamov poker uništio Mađare! Modri u play-offu Lige prvaka

Dinamov poker uništio Mađare! Modri u play-offu Lige prvaka
15

Dinamo je uvjerljivo protutnjao Budimpeštom i prošao u play-off Lige prvaka. Za veliku pobjedu protiv Ferencvaroša (4-0) zabijali su Ademi, Olmo, Petković i Gojak. 'Modri' će u playoffu LP igrati protiv Rosenborga...

VIDEO

Pokretanje videa...

00:28

Samo jedna riječ je pristaje ovome Dinamu. Savršeno. Upravo tako su izgledali Bjeličini igrači u Budimpešti. Nisu Ferencvarošu dali ni trunke nadu da mogu nešto tražiti tu. Najavljivali su spektakl, skalp nad Dinamom, a dobili su tugu i razočaranje nakon što ih je atomski hrvatski prvak 'pregazio'. U svemu onome što su zakazali u prvoj utakmici, ispravili su u uzvratu.

Zaista spektakularna najava uoči prve utakmice u play-offu protiv Rosenborga koja se igra na Maksimiru 21. kolovoza. Bolju pozivnicu za dolazak na utakmicu u Zagreb navijači nisu mogli dobiti...

Hrvatski je prvak do prednosti u uzvratu stigao zahvaljujući novom odličnom potezu Španjolca Olma koji je iz teške situacije uspio ubaciti loptu u kazneni prostor domaćih u koji je pravovremeno utrčao kapetan Ademi i smireno svladao Dibusza za 1-0.

Domaći su uspjeli zagospodariti terenom samo u završnici prvog poluvremena, a tada je i stigla njihova najbolja prilika za izjednačenje. Ipak, udarac Sigera sa 20-ak metara na isteku sudačke nadoknade zaustavila je vratnica.

Sve o Rosenborgu: Bendtnera ne želi, a držao je rekord LP-a
Sve o Rosenborgu: Bendtnera ne želi, a držao je rekord LP-a

Dinamo je pitanje konačnog pobjednika riješio početkom drugog poluvremena. Oršić je u 47. minuti prošao po lijevom krilu i uposlio Petkovića koji je u padu sa sedam-osam metara pogodio bliži kut suparničkog gola. U tom je trenutku bilo jasno kako Ferencvarosu treba čudo, odnosno tri uzastopna postignuta pogotka, za preokret.

Budimpešta: Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Ferencvarosa i Dinama

A da domaći niti ne pomišljaju na preokret pobrinuli su se Olmo i Petković. Španjolac je dodao svome napadaču, uslijedila je povratna lopta na vrh kaznenog prostora odakle je Olmo pogodio sam donji desni kut nemoćnog Dibusza.

Konačnih 4-0 i 5-1 ukupno postavio je Gojak nakon pogreške mađarskog vratara. Dibusz nije uspio ukrotiti udarac Majera sa 25 metara, lopta se odbila na 16 metara do Gojaka koji ju je proslijedio u mrežu.

Bravo, dečki! Ovaj Dinamo ne mora se bojati nikoga u Europi
Bravo, dečki! Ovaj Dinamo ne mora se bojati nikoga u Europi

Imao je Dinamo priliku i za peti pogodak no Petković je u 89. minuti promašio kazneni udarac kojega je izborio Oršić.

Dinamo će  u 4. pretkolu igrati protiv norveškog Rosenborga koji je i u uzvratnom susretu 3. pretkola, ovoga puta na svom terenu, svladao slovenski Maribor sa 3-1 te tako s ukupnih 6-2 izborio prolazak dalje.

Prvu utakmicu Dinamo i Rosenborg će igrati u Zagrebu 21. kolovoza, dok je uzvrat u Trondheimu 27. kolovoza. oba dvoboja počet će u 21 sat. Ukupni pobjednik dvoboja Dinama i Rosenborga nastupit će u natjecanju po skupinama Lige prvaka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića