Obavijesti

Sport

Komentari 186

Dinamov plan za rješavanjem Bjelice propao je na - igračima!

Dinamov plan za rješavanjem Bjelice propao je na - igračima!
2

Dinamo je, kako saznajemo, požurio priopćiti igračima da im smanjuju plaće kako im ne bi morali platiti dio prvi dio jer rata sjeda na naplatu 25. ožujka. Pa su morali srezati ugovore prije tog datuma.

VIDEO

Nenad Bjelica, pomoćni treneri Rene Poms i Nino Bule, trener golmana Silvije Čavlina, kondicijski treneri Martin Mayer i Karlo Reinholz te analitičar Jasmin Osmanović! To je najuspješniji stožer Dinama u posljednjih 30 godina koji su za ‘nagradu’, vjerovali ili ne, dobili otkaz, a sve kako bi se otjeralo Nenada Bjelicu, čovjeka koji je vratio vjeru u Dinamo.

Pokretanje videa...

10:17

Za početak, morate znati da ovdje nije stvar dogovora već je odluka bila jednostrana. Igrači i stožer su svjesni situacije i da je bilo volje, sjeli bi i dogovorili smanjenje ugovora, no klub je ishitreno reagirao. Pitate se zašto... Dio igrača prima novac na mjesečnoj bazi, dio kroz rate, koje idu svaka tri mjeseca. E, sad, kako saznajemo, prva rata ide 25. ožujka, a logika, umijeće ispravnoga mišljenja i prosuđivanja, govori da su se požurili kako bi im smanjili i taj dio. Jer da su sjeli i razgovarali, dogovora ne bi bilo do isplate prve rate. 

Milano: Trening GNK Dinamo uoči utakmice protiv Atalante

Zapravo, stvar je od početka vrlo jednostavna. Glavna meta cijele čistke je Nenad Bjelica. I na liniji Međugorje - Zagreb skovan je plan, koji se, tako se pokazalo, izjalovio tamo gdje su se najmanje nadali - kod igrača. Plan je bio ponuditi smanjenje ugovora igračima, koji će, tako su računali, pristati. Potom isto ponuditi Bjelici, koji će, tako su računali, odbiti. I dalje je stvar jasna. Bjelica će ostati sam... No igrači su zeznuli stvar... Ne zbog novca, jer da se sjelo i razgovaralo, igrači bi pristali i na radikalnije rezanje ugovora, samo da se pristupilo na normalan, ljudski način. 

Zdravko Mamić uživa u šetnji Sarajevom

Nadalje, dok je u klubu neviđeni raskol, čelnici se hvale donacijama bolnicama. I neka, lijepa je to gesta, no ne bi li trebali pokazati zahvalnost Bjelici, stožeru i igračima, koji su im taj novac u najvećoj mjeri i omogućili? Jer otkad je Bjelica sjeo na klupu, u svibnju 2018., klubu je donio, pazite sad ovo, 100 milijuna eura, kroz rezultate, ulaznice i transfere! I pričati da su Bjelica i stožer skupi nije u redu. Zbrojite li uloženo i vraćeno, Bjelica je vjerojatno najjeftiniji trener kojeg je Dinamo imao!

I umjesto da se sjednu, jer klub neće propasti za mjesec ili dva, iskoristili su trenutačnu situaciju u državi kako bi podijelili otkaze i igrače i stožer izložili javnom linču. To je posebno pogodilo kapetana Ademija, tog vrijednog igrača, koji je zbog Dinama odbio bogate ugovore s Bliskog istoka. U redu, Dinamo je Ademija plaćao dvije godine dok nije igrao i na tome im svaka čast, malo koji klub bi to napravio, no u ovoj situaciji ponijeli su se licemjerno.

Trening nogometaša Dinama na stadionu Metalist u Harkivu

Otjerali su stožer, pokušavaju zastrašiti igrače, iako su upravo oni autori najvećeg uspjeha u posljednjih pola stoljeća. I što sad? Bjelica neće samo tako otići, i dalje je, na radost navijača, trener Dinama, i dalje će pošteno odrađivati ugovor do kraja. I kako saznajemo, ima podršku stožera i igrača da ostane odraditi ugovor do kraja. No u ovom trenutku, kad se ne zna kad će i hoće li prvenstvo početi, teško je o bilo čemu govoriti. 

Zaključak?

Da su u klubu nastavili pregovarati, onako, ljudski, sigurno bi našli rješenje, koje bi svima odgovaralo. Ovako, jedva su dočekali situaciju da se riješe stožera koji je, kao i trener, imao svoje - JA. Riješili su ih se, a ostalo je jedno drugo - JA. Ono čiji ego ne podnosi da je netko uspješniji i popularniji od njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu