Obavijesti

Sport

Komentari 5

Djevojka od zlata: Nedodirljiva Sandra vratila se u Zagreb...

Djevojka od zlata: Nedodirljiva Sandra vratila se u Zagreb...
8

GLAD ZA POBJEDAMA Ista je bila kad je osvojila prvo europsko zlato kao i danas, uvijek hoće biti prva, kaže baka Sandre Perković nakon novog zlata u bogatoj kolekciji

VIDEO

Sandra Perković toliko dominira bacanjem diska da već odavno nije vijest kad osvoji zlato, nego kad ne pobijedi, kao što joj se omaklo lani na SP-u u Pekingu. No na EP-u u Amsterdamu vratila se starim navikama.

Tu je osvojila već četvrto uzastopno europsko zlato, što je prije nje uspjelo samo ruskoj kuglašici Nadeždi Čižovoj i njemačkoj daljašici Heike Drechsler.

Sandra se vratila u Zagreb u nedjelju, a dočekao ju je gradonačelnik Milan Bandić.

Baka Ruža: Ona je uvijek htjela biti prva

- Nadam se da ovo nije kraj, da će se za dvije godine u Berlinu, gdje je sve i počelo, nastaviti moji uspjesi - rekla je Sandra nakon finala.

U Berlinu je prvi put nastupila na velikom seniorskom natjecanju, bilo je to Svjetsko prvenstvo 2009., na kojem je kao 19-godišnjakinja bila deveta. Već iduće godine u Barceloni je prvi put pokorila Europu.

- Onda je bila ista kao i sada, sretna je zbog svake medalje od početka, takva će biti do kraja. Ne mijenja ona ćud, uvijek hoće biti prva. A još je mlada, tek joj je 26. Ma i da je 36, nije to puno, svega će tu još biti. Ne dao Bog da propadne, ne znam što bi učinila od sebe - rekla nam je Sandrina baka Ruža, njena najveća navijačica.

- Samo, onda je bila jako mlada pa nije računala ni mislila da će danas biti ovo što je. Sjećam se da je puhao neki ludi vjetar u prsa, smetao joj, kao i ostalim bacačicama. Bila je neko vrijeme četvrta, bila je strašno ljutita - prisjetila se baka Ruža.

Nakon tog zlata iz Barcelone osvojila je još tri na EP-ima, ali i po jedno sa SP-a (2013.) i jedno olimpijsko (2012.), kao i mediteransko 2013., tek toliko da se nađe.

No u svim sportovima koji nisu nogomet najvažnije medalje su olimpijske. A u lov na drugu će za mjesec dana u Riju. Njena dominacija daje nam za pravo unaprijed uračunati zlato, ali tako je bilo i lani na SP-u, pa je tamo dopustila Kubanki Caballero da je pobijedi, a tek je hicem u posljednjoj seriji uopće osigurala medalju, i to srebrnu.

Osim protivnica, u Riju će morati pobijediti i strah od Zika virusa, komaraca i raznih superbakterija. Ali Sandra je velika cura, uopće ne sumnjamo u nju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka