Obavijesti

Sport

Komentari 14

Dobrodošli u svijet bogatih: 'Lisice' će zaraditi 200 mil. €

Dobrodošli u svijet bogatih: 'Lisice' će zaraditi 200 mil. €
1

Osvajanjem Premiershipa Leicesteru su se otvorila vrata u svijet najbogatijih klubova. TV prava, nagrade za nastup u Ligi prvaka i brzo rastući broj navijača širom svijeta garancija su za uspješnu iduću sezonu

VIDEO

Dva dana nakon što su na nevjerojatan način osvojili Premiership, iz financijskih institucija posvećenih nogometu za "lisice" stiže još dobrih vijesti. U medijima širom svijeta počele su se širiti informacije o nagradnim fondovima koje će momčad Claudija Ranierija dobiti na račun svojih predstava ove sezone, i cifra se penje do čak 200 milijuna eura.

Oko 120 milijuna eura Leicester je zaradio zbog osvajanja lige, za sudjelovanje u Ligi prvaka i televizijska prava zaradit će dodatnih 40 milijuna eura, a tu su i brojne marketinške mogućnosti s kojima mogu dodatno zaraditi. Novo bogatstvo Leicestera komentirao je i Spencer Nolan konzultant pri sportskoj financisjkoj firmi Repucomu za Irsku i Englesku.

- Teško je procijeniti koliko novih navijača Leicester dobija širom svijeta, ali u Aziji taj broj iz dana u dan rapidno raste. Društvene mreže danas im daju priliku da financijski iskoriste svoj uspjeh u toj regiji - komentirao je Nolan.

Osim financijskog uspjeha Leicester je ove godine hit i na društvenim mrežama. Samo ove sezone broj followera na Facebooku im je narastao za 540 posto, što ih čini jednom od najbrže rastućih sportskih franšiza na svijetu. Popularne su "lisice" posebno u Alžiru odakle dolazi 17 posto njihovih followera, a sve zbog jednog čovjeka - Riyada Mahreza. Osim naglog porasta u Alžiru Leicester bilježi odlične rezultate u Tajlandu odakle je i njihog vlasnik Vichai Srivaddhanaprabha, a na račun trenera Claudija Ranierija sve su popularniji i u Italiji.

Interes za Leicester postepeno je rastao i širom Engleske, ove godine obilježili su porast od 23 posto više gledanosti na televiziji, ali sve je to samo uvertira za iduću sezonu.

- S garantiranim mjestom u Ligi prvaka Leicester uskoro može očekivati da će se naći u 20 najbogatijih klubova svijeta. Ako bi sličan uspjeh ponovili i dogodine, sigurno bi se ugurali u društvo bogataša - za kraj je dodao Nolan.

Jedno je sigurno, Ranieri će za iduću sezonu imati slatke brige jer neće biti prislijen prodavati najbolje igrače, a dodatna financijska sredstva omogućit će dovođenje novih pojačanja. Ne treba nikako zaboraviti ni da naš Andrej Kramarić odlično igra ove polusezone u redovima Hoffenheima - pa osim eventualnih transfera, možda Claudio potraži pojačanja i u vlastitim redovima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani