Obavijesti

Sport

Komentari 22

Domagoj Vida: Ona 'sedmica' od Lyona i dalje me proganja

Domagoj Vida: Ona 'sedmica' od Lyona i dalje me proganja
5

Dinamova maskota je lav Plavko, a Lyonu je nadimak ‘lavovi’. Prijenos je od 20.45 na Areni Sport 3. Dinamo lovi prvi bod, ali i prvi gol u ovogodišnjoj Ligi prvaka

VIDEO

Tih 1-7 protiv Lyona u Maksimiru je strašno traumatično iskustvo za mene. Probao sam barem malo izbrisati tu utakmicu iz sjećanja, ali nikako ne ide. Kad je barem malo zaboravim, netko je spomene, kaže nam Domagoj Vida.

Stoper Dinamo Kijeva te je maksimirske večeri 7. prosinca 2011. bio pod posebnim povećalom.

Nakon što je Lisandro Lopez u 65. minuti zabio peti gol za “lavove”, Gomis je pohitao po loptu u mrežu. Na liniji se susreo s Vidom, koji je, držeći loptu u rukama, namignuo francuskom napadaču. Lyon je izborio prolazak dalje, a iz Ajaxa su dinamovce optuživali za puštanje golova. Posebno su prozivali Dinamova stopera.

- Namignuo sam mu, ali to je, naravno, bilo slučajno. Svi koji me poznaju znaju da ne bih pustio ni bratu. A kamoli da puštam Gomisu i Lyonu. Nije bilo govora o tome. Uostalom, digla se buka ni zbog čega. Da je nešto bilo sumnjivo, valjda bismo na kraju snosili sankcije - rekao nam je Vida, koji je svojim golom u srpnju 2012. uništio današnjeg Dinamova trenera Peteva i njegov Ludogorec.

Gol glavom u 98. minuti obilježio je njegov boravak u Maksimiru.

- Baš sam tim golom uništio Peteva - nasmijao se Domagoj i nastavio:

- Sreli smo se u Maksimiru lani kad smo igrali protiv Bugarske. Izgrlio sam ga, i on je mene. Bio je to srdačan susret. Ipak sam mu zabio gol koji će uvijek pamtiti. Čini mi se da je Petev dobar trener, vjerujem da će ipak napraviti dobar posao

Ako stigne, pogledat će utakmicu Dinamo - Lyon na TV-u. Kijevljani danas putuju u Napulj gdje sutra igraju protiv Napolija.

Dinamo, kaže, prati uvijek kad može.

- Godinama dominiraju, valjda je došlo vrijeme za nekog drugog. To i nije tako loše za hrvatski nogomet. Dobro je da se i drugi bude - rekao je Vida i za kraj se kratko osvrnuo na Dinamovu utakmicu poslije Lyona. Derbi s Osijekom.

- Dinamo je moj klub, ali Slavonac sam, ponikao u Osijeku. Simpatije moraju biti na strani Osječana - rekao je Vida.

Protiv Lyona su “modri” već doživjeli jedan debakl, za nadati se ipak boljoj sreći večeras.

- Tko god da izađe, mora ginuti. Rekao sam igračima da nisam zadovoljan onim što su pokazali protiv Istre. Vjerujem da će protiv Lyona reakcija biti pozitivna. Moramo biti disciplinirani, moramo izgledati kao momčad - poručio je Ivajlo Petev, koji još nije uspio u svojoj misiji.

Momčad mu izgleda loše i u Maksimiru su u strahu od Lyona. Barem Rijeka nije pobijedila u Koprivnici i nije pobjegla na plus osam. To je za vikend bila jedina radosna vijest za bugarskog stratega.

- Neke stvari moramo promijeniti - kaže Petev.

Dosad je bugarski trener u Maksimir većinom dolazio u bijelim košuljama, jučer je došao u potpuno crnoj kombinaciji. Valjda to nije najava još jedne crne Dinamove večeri u skupini Lige prvaka. Bilo ih je i previše dosad.

Sigurno idemo prema Rusiji

Sastav Ante Čačića bez Domagoja Vide je nezamisliv. Branič Dinamo Kijeva u svim je kombinacijama izbornika, a reprezentacija zasad igra sjajno.

- Odlično izgledamo, pokazali smo to i u prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Irskom. Idemo sigurnim koracima prema SP-u.

Pijanstvo? Sve je riješeno

Niz dobrih vijesti Vidi je prekinula jedna ružna. Pijanstvo i kazna policije malo je ipak uzdrmala Vidin mir.

- Pogriješio sam, ispričao sam se u klubu i navijačima. Pričao sam i s predsjednikom, sve smo riješili...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama