Obavijesti

Sport

Komentari 145

Domovina ispred svega: Išao na skok, čuo himnu i bacio motku

Domovina ispred svega: Išao na skok, čuo himnu i bacio motku
7

MARINAC U RIJU Amerikanac se zaletio i spremao skočiti, ali u tom trenutku organizatori su tijekom dodjele medalja pustili američku himnu. Poručnik je bacio motku i odao počast domovini...

VIDEO

Olimpijske igre u Rio de Janeiru su završile, ali stižu nam priče o nevjerojatnim potezima koji kao da su se izgubili u svim tim disciplinama i brojnim rekordima.

Među njih spada i gesta američkog skakača s motkom Sama Kendricksa (23), koji je tijekom kvalifikacija odustao od skoka i oduševio američku javnost. No napravio je ono što je normalno za sve sportaše, pogotovo ako su još uz to i poručnici.

Amerikanac se zaletio i spremao se skočiti, ali u tom trenutku organizatori su tijekom dodjele medalja na drugoj strani borilišta pustili američku himnu. 

Kendricks, koji je rezervist američke vojske, stao je usred skoka, spustio je motku i zauzeo stav mirno odavši počast domovini.

Poručnik Kendricks je nakon odslušane himne nastavio s kvalifikacijama, uspješno je prošao u finale gdje je osvojio brončanu medalju, no njegov potez u kvalifikacijama mnogim Amerikancima značio je više od odličja.

- Svatko sebi postavlja ciljeve uoči Olimpijskih igara, ali neki ne znaju odrediti granicu i na kraju odlaze nezadovoljni. Svi pričaju o zlatu, ali ja sam se došao u Rio natjecati i zadovoljan sam sa svojom broncom - rekao je američki poručnik.

Kendricks se vratio kući u Mississippi i priprema se za nastupe na nekoliko skakačkih evenata. Potom će se u listopadu javiti u vojsku na vježbe koje traju tri i pol mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...