Obavijesti

Sport

Komentari 46

Zvezda povela 2-0! Cedevita u četvrtak spašava živu glavu...

Nakon jučerašnjeg poraza 81-66 košarkaši Cedevite danas su upisali novi poraz od beogradskog sastava 84-73. Treća utakmica koja bi mogla biti odlučujuća igrat će se u četvrtak u Zagrebu

VIDEO

Košarkašima Crvene zvezde nedostaje još samo jedna pobjeda za osvajanje trećeg uzastopnog naslova pobjednika ABA lige, nakon što su u utorak u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić svladali Cedevitu sa 84-73 (29-18, 28-16, 15-16, 12-23).

Za razliku od prvog dvoboja, Cedevita ni prvu četvrtinu nije odigrala na visokoj razini. Momčadi su bile u egalu svega šest minuta, kad je Ryan Boatright pogodio tricu za dva poena minusa (7-9). Domaća momčad je tricom Gudurića završila prvu dionicu sa 11 koševa viška (29-18).

Cedevitina obrana bila je premlaka, nedostatno agresivna, što je domaća momčad iskoristila na najbolji mogući način.

Ponešto opušteniji pristup Crvene zvezde u nastavku Cedevita je, ponajviše zahvaljujući Ryanu Boatrightu, iskoristila za smanjivanje zaostatka do -15 (44-59). No, u 26. minuti je Boatright obnovio ozljedu mišića stražnje lože desne natkoljenice te je, vjerojatno izgubljen za nastavak finalne serije. Beograđani su kraj treće četvrtine dočekali s 22 koša viška (72-50).

Cedevita je uspjela prepoloviti zaostatak, ali bliže od toga momčad koju je ponovno vodio Gianmarco Pozzecco nije uspjela doći. Crvena zvezda je susret rutinirano privela kraju. 

Miro Bilan je postigao 12 koševa, Ra'Shad James 11, a James Shurna i Ryan Boatright po 10 poena za Cedevitu. Strijelce Crvene zvezde predvodili su Charles Jenkins sa 16 i Nathan Wolters sa 14 koševa, Dangubić je postigao 12, a Mitrović i Gudurić po 10.

Cedevita će u trećoj utakmici biti osnažena povratkom suspendiranog prvog trenera Veljka Mršića. Treća utakmica finalne serije, prva u kojoj će Cedevita biti domaćin, bit će odigrana u četvrtak u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova, s početkom u 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu