Obavijesti

Sport

Komentari 2

Drži Wales u igri za Euro, a radio je na bazenu kao spasilac

Drži Wales u igri za Euro, a radio je na bazenu kao spasilac
1

Giggs mi je samo rekao da stalno smetam braničima, držim loptu u zraku i dobivam zračne duele. To sam i napravio. Završio sam krvave glave, zašili su me, bit će u redu i bit ću spreman za nedjelju. Ja sam snažan mladić, kaže Kieffer Moore

VIDEO

Wales ima šanse plasirati se na Euro. Ako pobijedi Hrvatsku i Mađarsku kod kuće, te Azerbajdžan u gostima, imat će 16 bodova.

No, da je izgubio u četvrtak od Slovačke, te bi šanse bile samo teoretske, jer Velšani bi ostali na šest bodova, dok bi Hrvatska i Slovačka pobjegli na 13 i 12.

A čovjek koji je spasio Velšane u Trnavi, zabio u remiju 1-1, je Kieffer Moore, 27-godišnji i 195 cm visoki napadač Wigana, čija je tržišna vrijednost 750.000 eura. A do prije koju godinu radio je kao - spasilac na bazenu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Wales

Gol Slovačkoj bio mu je prvi za reprezentaciju, a prije šest godina imao je 21 i igrao amaterski za Truro City i Dorchester Town. Tada je zarađivao kao spasitelj i osobni trener. U profesionalni nogomet ušao je tek 2013. transferom u Yeovil Town.

- Nisam spasio ni jedan život radeći na bazenu, uglavnom sam sjedio i gledao ljude kako se kupaju - rekao je za walesonline.

- Prošao sam svašta da dođem do ovoga i jako mi je pomoglo.

Zamijetio ga je Ryan Giggs

Nakon Yeovila, igrao je za norveški Viking, pa se vratio u Englesku i nanizao u CV-u Forest Green, Torquay United, Ipswich Town, Rotherham United, Barnsley i Wigan.

- Cijelo sam vrijeme vjerovao u sebe i samo je bilo pitanje kad ću doći na ovu razinu - rekao je Moore, koji je pohod Walesa do polufinala Eura 2016. gledao na TV-u dok je bio na odmoru u Americi.

Slovakia v Wales - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group E - Anton Malatinsky Stadium

Velški izbornik Ryan Giggs zamijetio ga je zbog 13 golova u 25 nastupa za Rotherham, ali Moore je igrao i za englesku C reprezentaciju.

- Da, pred kraj mog boravka u Rotherhamu Ryan je počeo pokazivati zanimanje za mene. I čim sam prešao u Barnsley, počeli smo sređivati papire da dobijem državljanstvo po djedu. Stalno su dolazili na utakmice gledati me.

U dvije sezone za Barnsley zabio je 23 gola u 55 utakmica i stigao je prvi poziv, za lipanjske utakmice protiv Hrvatske i Mađarske. Ali zbog ozljede je morao otkazati. Pojavio se u prijateljskoj protiv Bjelorusije, a onda je Giggs iznenadio sve uvrstivši ga u početnu postavu u četvrtak u Slovačkoj.

- Nema boljeg osjećaja nego kad sam vidio loptu u mreži. U debiju u natjecateljskoj utakmici! I, da, čim sam vidio Jamesov ubačaj i loptu kako leti prema meni, znao sam da ću zabiti.

- Giggs mi je samo rekao da stalno smetam braničima, držim loptu u zraku i dobivam zračne duele. To sam i napravio.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Wales

Završio je krvave glave.

- Uvijek krvarim za momčad, haha. Zašili su me, bit će u redu i bit ću spreman za nedjelju. Bio sam nokautiran, ali ja sam snažan mladić i brzo ću se oporaviti.

Ali nije mu, kaže, samo igra glavom prednost:

- Ne smatram se klasničkom špicom, pokretan sam i mogu trčati i tražiti rupe, te sam jak u završnici. Radnik sam i rad me doveo do ovoga. A na terenu je ionako 11 na 11...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida