Obavijesti

Sport

Komentari 23

Duvnjak: Ritam je ubitačan, a gležanj me i dalje boli i smeta

Duvnjak: Ritam je ubitačan, a gležanj me i dalje boli i smeta
1

LUDA SEZONA Odigrao sam 35 utakmica ove sezone, dogodi mi se da se probudim i ne znam u kojem sam gradu, a tijelo to sve osjeća, rekao je Duvnjak

VIDEO

Razbarušene kose, laganim korakom, Domagoj Duvnjak posljednji je izašao iz autobusa na Plesu. Kao da čuva tu desnu nogu, skočni zglob o kojem će puno ovisiti na EP-u u Poljskoj.

Zadnji put je “propao” u ponedjeljak. Izbornik Babić hvatao se za glavu, ali kad je idućeg jutra došao na trening, bio je i Duvnjak. Nema odustajanja, neka boli!

- Da, boli me, smeta, ali kad se izađe na teren, kad te povuče adrenalin, sve se to zaboravi. Bol će nestati, a mi ćemo biti pravi - optimističan je “ranjenik” Dule.

Problem sa zglobom star je već mjesec dana.

- Iskrenuo sam ga 5. prosinca i još se nisam riješio bola, ali to je bol koji je izdrživ, podnošljiv. I vjerujem da ću biti onaj Duvnjak kojeg navijači žele vidjeti na EP-u - kaže Domagoj.

Barem vidi savršeno

Liječnici će stalno biti u akciji, taj zglob tretirat će kao najveću vrijednost. On mora biti tu, jer kada Duvnjaka nema na parketu, to izgleda onako kao što je izgledalo u Sloveniji, kad smo izgubili 15 razlike...

- Ne volim sjediti na tribini, ne volim ni biti u dvorani kad nisam u sastavu, i zato mi je bilo čudno gledati sa strane. Ne smije nam se to ponavljati, ali izvukli smo pouku, to nam je dobra škola - kaže Duvnjak, koji je na pripreme došao iscrpljen, kao da mu je tijelo govorilo: “E, sad je stvarno dosta!”.

- Gledajte, odigrao sam već 35 utakmica ove sezone, utakmica mi je svaka tri dana. Kad je tako, čak je i normalno da tijelo jako trpi. Svaki slobodan dan mi znači jako puno, pokušavam ga iskoristiti da bih se odmorio, ali teško je, ritam je ubitačan. Putovanja, mijenjanje hotela, gradova... Događa mi se da se probudim ujutro i da ne znam u kojem sam gradu. Ali dobro, to je sve iza mene, sad smo se dobro pripremili, dobro se osjećam i to je najvažnije - pokušava Domagoj zaboraviti na sve te probleme.

Bilo je ranije i problema s očima, ali to je riješeno.

- Nosim leće i vidim savršeno - kaže Duvnjak.

Ej, mi smo Hrvatska!

A Hrvatsku na EP-u vidi...

- U Poljskoj će biti sedam-osam reprezentacija koje mogu otići do kraja, a ja sam uvjeren da smo i mi među njima - kaže zvijezda Kiela i nastavlja:

- Svi problemi koji nas prate nisu nas poljuljali nego dodatno ojačali. Bez obzira na sve, pa i na težak poraz od Slovenije, među nama je atmosfera odlična. Nadam se da ćemo već u petak pokazati da nismo zaboravili igrati rukomet, jer mi smo hrvatska reprezentacija i od nas se uvijek očekuju pobjede. Tako ćemo se i postaviti, počevši od Bjelorusije sutra u 16 sati.

Prvi cilj je prenijeti četiri boda u drugi krug, u kojem će čekati Francuzi, Poljaci, Srbi ili Makedonci. U polufinale će samo dvije najbolje reprezentacije.

- Znamo za što i za koga igramo, svaka utakmica za Hrvatsku svima nam puno znači, a tako ćemo se ponašati i u Poljskoj. A sad, dokle ćemo doći, to ćemo vidjeti... - zaključio je Duvnjak.

Prvi favorit? Španjolska! 

Kad se govori o favoritima, teško je izbjeći Dansku i Francusku, ali izbor Domagoja Duvnjaka ovog puta je Španjolska.

- Gledao sam ih na pripremama i stvarno izgledaju moćno. Uostalom, oni jedini nemaju problema s ozljedama. Pa njima se jedino izbornik ozlijedi, ha, ha - rekao je Domagoj misleći na nezgodu Manola Cadenasa, koji je, igrajući košarku, potrgao ligamente koljena. Na operaciju će ići tek nakon što završi Euro. Inače, Španjolci su nekidan Poljake dobili 26-12.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka