Obavijesti

Sport

Komentari 11

Dva brata, jedan Francuz, drugi Gvinejac, a mama na tribinama

Dva brata, jedan Francuz, drugi Gvinejac, a mama na tribinama
1

Manchester United i Saint-Etienne večeras (21.05 sati) se susreću u 1/16 finala Europske lige. Florentin Pogba (26) prvi će put u karijeri igrati protiv mlađeg i boljeg brata Paula (23)

VIDEO

Da se vrijeme vrati točno pola stoljeća unatrag, recimo u veljaču 1967. godine, okršaj Manchester Uniteda i Saint-Etiennea bio bi "sudar titana". Danas je realnost ipak malo drukčija, francuski sastav bez naslova prvaka je još od 1981., a ni United se zadnjih par sezona ne osjeća baš najbolje... I tako će se večeras na Old Traffordu igrati manje "sudar titana", a više obiteljski okršaj. Pogba na Pogbu, Florentin na Paula, stariji brat na mlađeg. Prvi put ikad.

- Mama će biti na tribinama, naravno. Ovakve utakmice nisu baš česte u karijeri jednoga igrača, možda će i njoj ovo biti jedina prilika da vidi dva svoja sina kako igraju jedan protiv drugoga. U svemu tome je najbolje to što ona ne može izgubiti - kazao je Florentin (26), koji je pripremio i poseban imidž za utakmicu protiv brata.

 

Visite de la mama swag lol 👊🏿 after match family day @equipedefrance #fiersdetrebleus #firstneverfollows

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Frizer mu je s jedne strane glave "iscrtao" broj 6, a s druge broj 19.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj broj je 19, a šestica je posvećena njemu. Nadam se da ćemo obojica uživati - poželio je Florentin.

O karijeri mlađeg brata puno se toga zna. Manchester United, Juventus, Manchester United, 100 milijuna eura, najskuplji nogometaš u povijesti... I francuska reprezentacija. Florentin je imao bitno drukčiji put. Bio je u nogometnoj školi Celte iz Viga, zatim Sedana, u kojem je odigrao i prve seniorske utakmice, a od ljeta 2013. nosi dres Saint-Etiennea. Po zanimanje je obrambeni igrač, a njegova reprezentacija nije Francuska nego - Gvineja. On je i rođen u Conakryju, glavnom gvinejskom gradu, dok je Paul svijet ugledao u Francuskoj Lagny-sur-Marneu.

- Gledao sam ždrijeb i kad sam vidio da smo izvukli United, prvo sam pomislio: 'Odlično, ovo je jedan san koji će se ostvariti' - kazao je Florentin i dodao:

- Kao djeca smo svaki dan igrali nogomet zajedno i sanjali da ćemo nas dvojica, skupa s našim trećim bratom Mathiasom odigrati zajedno utakmicu kao profesionalni nogometaši. To je bio i ostao moj najveći san. Zasad nismo u tome uspjeli, ali i utakmica ove razine u kojoj smo istovremeno na terenu dovoljno je dobra utjeha.

 

Throwback to the Batgang 😂 #TBT #batman #brothers

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Naravno da sve ovo nije moglo proći bez "podbadanja".

- Uh, naravno... Otkad smo izvukli jedan drugoga, stalno razmjenjujemo poruke: 'Čuvaj se, utakmica se bliži!' Prijeti on meni, ja njemu i tako u krug - sa smiješkom kaže Florentin.

Treći brat Mathias, kojeg je ranije spomenuo, njegov je blizanac. Rođen je nekoliko minuta nakon Florentina, a danas je igrač Sparte iz Rotterdama. Kako su braća branič i veznjak, logično je da je Mathias napadač. Na dresu također, kao i Florentin, nosi broj 19. Vjerojatno to ima veze sa zajedničkim datumom rođenja - 19. kolovoza 1990... Isti taj broj na dresu nosio je jedno vrijeme i Paul u francuskoj reprezentaciji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet