Obavijesti

Sport

Komentari 45

Džomba: Kiksali smo u Riju, no Željko Babić je zaslužio ostati

Džomba: Kiksali smo u Riju, no Željko Babić je zaslužio ostati
1

Dogodila nam se pogreška na Olimpijskim igrama u Riju, pa u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu moramo popraviti dojam, mišljenja je legendarni Mirza Džomba

VIDEO

Rukomet je naš nacionalni sport. Naravno da sam optimist uoči Svjetskog prvenstva, kaže nam Mirza Džomba, naše legendarno desno krilo.

Godinama smo uživali u njegovim sjajnim golovima i kontranapadima. 
Izluđivao je najbolje svjetske golmane, bio je klasa nad klasama.

- Pa uvijek smo imali sjajna desna krila. Ja sam samo nastavio s dobrim igrama - skroman je Mirza, koji će ponovno biti stručni komentator RTL-a u zagrebačkom studiju.

Ž. Hladika/PIXSELL

Gledatelji vole njegove komentare, Džomba je uvijek optimističan. Uvijek od “kauboja“ očekuje da budu u vrhu.

- Mi smo uvijek tu. Nekad završimo na postolju, a nekad ne, ali smo bili i ostali svjetski vrh. Dogodila nam se ta pogreška na Olimpijskim igrama u Riju. Nismo uzeli medalju i sad je vrijeme za popravak dojma - rekao je Džomba, koji tvrdi kako Hrvatska ima potrebnu kvalitetu za medalju.

- Naši su igrači nositelji igre u svojim klubovima. Mnogi od njih igraju u velikoj formi. Imamo momčad koja je spoj iskustva i mladosti. Ovi iskusni će vući, a ta mlada ‘svježa krv’ to će znati pratiti. Momčad je dobro posložena i to će se vidjeti već u skupini - uvjeren je Džomba.

Hrvatska igra u skupini s Njemačkom, Mađarskom, Bjelorusijom, Čileom i Saudijskom Arabijom. Čeka nas borba za prvo mjesto s aktualnim europskim prvacima Nijemcima.

- Bitno je da do četvrtfinala budemo na pravoj razini. To će ipak biti ključna utakmica prvenstva. Do tamo bismo trebali doći bez problema - kaže Džomba, koji je bio za ostanak Željka Babića na izborničkoj klupi.

Handball - Men

- Nije bilo vrijeme za neke drastične rezove. Trebalo je Željku dati još jednu priliku. Uspio je donijeti medalju na EP-u i zaslužio je voditi ovu momčad još jedan ciklus. Mislim da Babić treba voditi momčad i na EP-u iduće godine kod nas. Treba voditi momčad na ova dva velika natjecanja te nakon toga možemo dati pravu ocjenu za njegov rad - rekao je Džomba i dodao:

- Kod nas mnogi vole pljuvati, ali stvari u reprezentaciji treba gledati s pozitivne strane. S takvom ćemo atmosferom doći do medalje u Francuskoj.

Jedno je od najboljih desnih krila u povijesti rukometa, a danas ga rijetko zaigra.

- Igram samo kad su neke humanitarne utakmice. Doista sam rijetko na parketu. Igrao bih da su koljena u boljem stanju i da nemam desetak kilograma viška. Odigrao sam ja svoje - smije se dobro raspoloženi Mirza Džomba.

Dvije su legende uvjerene da uzimamo medalju u Francuskoj, nakon Line Červara, isto tvrdi i majstor s parketa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida