Obavijesti

Sport

Komentari 8

Baša spasio Cibaliju poraza od Osijeka, igrači se čistili kartona

Baša spasio Cibaliju poraza od Osijeka, igrači se čistili kartona
7

Spas za Cibaliju stigao je u 90. minuti. Baša, koji je zabio pobjedničke golove protiv Splita i Istre, izborio je penal u zadnjim trenucima utakmice kojeg je uspješno realizirao Frane Vitaić

VIDEO

Slavonski derbi završen je bez pobjednika u Vinkovcima. Cibalia i Osijek odigrali su 1-1, a sve najzanimljivije dogodilo se u samom finišu utakmice.

Prvo poluvrijeme u Vinkovcima ponudilo je borben nogomet, bez posebne tehničke kvalitete na obje strane. Jedini udarac u okvir u prvih 45 minuta bio je onaj kapetana Osijeka, Borne Barišića. Tukao je iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara, ali baš je tamo pravilno bio postavljen Mladen Matković koji je to paradom odbio u korner.

Kod Cibalije u prvih 45 minuta tri su žuta kartona dobili Tomašević, Čuljak i Matija Mišić koji će zbog tri žuta kartona propustiti gostovanje na Rujevici protiv Rijeke sljedeće kolo.

Drugo poluvrijeme ponudilo je nešto bogatiji nogomet gdje su prednjačili gosti. Probudio se njihov najbolji igrač Dmitro Lopa koji je namještao šanse Muzaferu Ejupiju, no u dva navrata zaustavljali su ga Čuljak i Matković dobrim intervencijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cibalia je pokušavala do pobjede, ali šok je uslijedio u 86. minuti kada je Josip Knežević iskoristio smušenost domaće obrane te lako poentirao za vodstvo. Tom se golu najviše radovao RNK Split koji se bori za prvoligaški život baš protiv 'nebeskoplavih'. U 88. minuti gostujući veznjak Domagoj Pušić dobio je drugi žuti karton čime je zaradio isključenje.

Ipak, spas za domaće stigao je u 90. minuti. Edi Baša, koji je zabio pobjedničke golove protiv Splita i Istre, izborio je penal u zadnjim trenucima utakmice kojeg je uspješno realizirao Frane Vitaić. 

Zanimljivo, prilikom proslave gola za izjednačenje, domaći igrači Ivan Zgrablić i Edi Baša skinuli su dresove kako bi dobili treći akumulirani žuti karton. Time će propustiti gostovanje na Rujevici protiv Rijeke sljedeće kolo, baš kao i Tomašević, Čuljak i Matija Mišić. Tako će se spremiti za posljednje kolo u Vinkovcima protiv Lokomotive.

Ovim bodom Osijek je skočio na treće mjesto sa 63 boda, jednim više uz utakmicu više od četvrtog Hajduka, koji od 19 sati igra protiv Lokomotive, dok je Cibalia pretposljednja, deveta sa 20 bodova, dva više uz utakmicu više od posljednjeg Splita koji u srijedu gostuje kod Intera u Zaprešiću.

Strijelci: 0:1 - Knežević (87), 1:1 - Vitaić (90-11m).
Cibalia (4-2-3-1): Matković - Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak - Muženjak (od 55. Mijoković), M. Mišić - Baša, Pervan (od 83. Vitaić), P. Mišić (od 65. Brekalo) - Glavica.
Osijek (4-2-3-1): Malenica - Pušić (od 73. Knežević), Barać, Škorić, Barišić - Petrović (od 60. Mioč), Lukić - Boban (od 89. Vojnović), Lopa, Grgić - Ejupi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...