Obavijesti

Sport

Komentari 26

Erceg: Pokazat ćemo da smo pravi Hajduk, uz bok Dinamu

Erceg: Pokazat ćemo da smo pravi Hajduk, uz bok Dinamu
1

Dobro smo se uigrali, malo bolje smo se upoznali, sada već znamo tko će kome dodati, tko gdje stoji i što radi. Zna se tko će istrčati, a tko će dobiti loptu u noge, u prostor, objašnjava nam Erceg

VIDEO

Od deset prinova Hajduka u tekućoj sezoni, samo je Ante Erceg došao kao domaći igrač, koji je u potpunosti ispunio očekivanja struke. U prvom dijelu sezone bio je iznenađujuće efikasna, a isto očekuje i u nastavku sezone.

- Jedva čekam da krene prvenstvo, bilo je jako puno treninga, odlično se radilo, sve s loptom i zanimljivo, ali opet jedva čekamo nedjelju i nastavak sezone da pokažemo to što smo radili kroz pripreme - kaže Erceg i dodaje: 

- Dobro smo se uigrali, malo bolje smo se upoznali, sada već znamo tko će kome dodati, tko gdje stoji i što radi. Zna se tko će istrčati, a tko će dobiti loptu u noge, u prostor... Vjerujem da ćemo puno bolje izgledati nego jesenas, sigurno ćemo svi dati sve od sebe i pokušati pobijediti svaku utakmicu. Želimo pokazati da smo pravi Hajduk, koji se može nositi i s Rijekom i s Dinamom.

U prvom kolu Hajduk očekuje najbliže gostovanje, kod bivšeg Antinog kluba RNK Splita

- Dužnici su nam, izbacili su nas iz kupa. Mi smo kontrolirali igru cijelo vrijeme i bili bolja ekipa, ali Kup je takav, imaš 1-0 do same završnice, a onda ispadneš. Primiš gol iz pogrješke, odeš u produžetke, tamo dobiješ isključenje i ispadneš... Što je tu je, mi znamo da smo puno bolja momčad od Splita i da to moramo pokazati na terenu u nedjelju. Siguran sam da će se oni napaliti na Hajduk, doveli su i novog trenera, pa im je i to dodatan motiv u borbi za opstanak.

Anti nije prvi put da dolazi na 'svoj' Park mladeži.

- Nije mi prvi put pa mi je već lakše. Prvi put mi je bilo malo čudno, sad mi je normalno. Proveo sam puno godina na tom stadionu, ostala su neka sjećanja, ali ja ću dati sve od sebe da pobijedimo i da ja pokušam zabiti gol. Malo je toga ostalo u Splitu iz vremena kad sam ja tamo igrao. Dobar sam s Dukom, Pešićem i Vidovićem, znam i maloga Jukića, fizioterapeuta Vlahu Grbića. I to je manje-više to... Ostalo su sve novi momci.

Novi trener Joan Carrillo donio je sa sobom i nove navike i novu impostaciju, za Ercega nešto ofenzivniju. 

- Meni je ta pozicija prirodna i u njoj se dobro snalazim. Bit ću u dosta prilika za gol i na meni je da ih iskoristim. Nema tu puno razlike. Prije smo igrali s tri igrača naprijed, a sada s dva, gdje sam više u sredini, ali blizu gola. Prije smo radili presing, danas puno pametnije stojimo na terenu, vrebamo grešku suparnika, i to nam više odgovara.

Konkurencija u napadu je žestoka, Futacs, Ohandza, Said, mladi Prtain, Vlašić...

- Treneru će biti teško odabrati, mora naći dobar miks između sprintera i 'sidruna', ali neće pogriješiti koga god da izabere. 

Hajduk u drugom dijelu prvenstva mora osigurati Europu, te probrati momčad koja će na ljeto krenuti u borbu za Europu. 

- Mislim da smo u Europi sigurno, ali svi mi se želimo nametnuti svojim igrama i pomoći Hajduku da dođe tamo gdje mu je i mjesto. Želimo pobjedu u svakom susretu, vjerujem da će biti bolje. Na ljeto nas je puno stiglo, trebalo je vremena da se uigramo, sada su i Futacs, i Said, i pogotovo Ohandza spremni za velike stvari - kaže Erceg, koji se vidi u momčadi Hajduka i sljedeće sezone.

- Imam ugovor još godinu i pol, ne razmišljam o inozemstvu, samo o Hajduku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe