Obavijesti

Sport

Komentari 36

Cibona je na korak do naslova! 'Cedevitu je srušilo naše srce'

Cibona je na korak do naslova! 'Cedevitu je srušilo naše srce'
14

Cibona je obranila domaći teren pobijedivši Cedevitu i ima meč loptu za naslov! Cibona je slavila 72-67 i povela 2-1 u finalu u kojem je pobjednik momčad koja prva dođe do tri pobjede

VIDEO

Heja heja, cibosi, skandirali su navijači i podsjetili na slavna imena zagrebačkog kluba.

Cibona je odigrala fenomenalno, pobijedila je Cedevitu 72-67 i povela 2-1 u finalu. U nedjelju Cedevita mora dobiti u Domu sportova inače trofej seli u Ciboninu vitrinu.

Cibona je počela sjajno i na krilima Marina Rozića povela 17-11. Tri trice i tri pokušaja, pet skokova više i sjajan obrana i Cedevita je bila bez rješenja. Cibosi su završili prvu četvrtinu 22-13.  Na poluvremenu je bilo 40-32 za Cibonu koja je kontrolirala utakmicu.

Sjajan ritam iz prve četvrtine malo je pao u drugoj. Dosta grešaka s obje strane, Cibonin šut za tricu bio je 60 posto, Cedevitin samo 18 posto. U trećoj četvrtini Cibona se opet budi i tricama radi razliku. Cedevita se muči u gotovo svakom napadu, Cibona s druge strane zabija lake koševe i ima 17 koševa prednosti. No gosti se vraćaju u zadnjih 10 minuta i dolaze na samo šest koševa zaostatka.

Bilan je preuzeo odgovornost, ali Šakić tricom vraća na 10 razlike. Nije bilo drame i Cibona je u lijepo popunjenoj Draženovoj dvorani proslavila pobjedu s navijačima.

'Da je bar uvijek ovakva atmosfera'

- Sjajna predstava, Reynolds dva dana nije trenirao zbog upale grla, preuzeo je odgovornost, pokazao srce, svaka mu čast. Bio je duša naše momčadi. Šakić je odigrao veliku utakmicu, hvala i navijačima, da barem uvijek bude ovakva atmosfera pod Tornjem. Odlučilo je naše srce. Kapa dolje dečkima, idemo u nedjelju pokušati osvojiti naslov - rekao je Damir Mulaomerović.

Jedan od junaka njegove momčadi bio je Željko Šakić s 25 koševa, 10 skokova i četiri asistencije. Što je još bitnije, pogađao je kad je najviše trebalo.

- Malo je bio pritisak jer smo igrali doma. Hvala ovim ljudima koji su navijali, svaka im čast. Zasluženo smo dobili, vodimo 2-1 i vidjet ćemo što će biti dalje - rekao je Šakić.

- Ove godine nedamo, grizemo, umorni smo, ali dat ćemo sve od sebe za taj naslov. Sad je pritisak na njima - dodao je sjajni Šakić.

Marin Rozić pratio je Šakića s 15 koševa, Luka Žorić zabio je 11. Kod Cedevite najbolji je bio Miro Bilan s 19 koševa i devet skokova, Marko Tomas zabio je 16 poena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili