Obavijesti

Sport

Komentari 1

Fantela je odličan i na parketu: Zlatni jedriličar je - golgeter

Fantela je odličan i na parketu: Zlatni jedriličar je - golgeter
1

BOLJI OD MODRIĆA Šime Fantela igra za malonogometni klub Kontru iz Zadra u županijskoj ligi i trpa golove. A dok je bio školarac, često je igrao protiv razreda Luke Modrića i - pobjeđivao

VIDEO

Nema ugovor, no rado igra nogomet. Kaže da može trčati do prekosutra, ali i da zna dodati. Nešto poput kombinacije Gattusa i Pirla. Može i zabijati. Evo, jučer je za svoju Kontru utrpao dva gola Vrsima.

U odličnim je godinama, ima 31, tek napunio u siječnju, pa ako ga netko iz HNL-a treba, sigurno se može izvući još koja dobra sezona iz njega. I za kraj, marketinški je zlatna koka. Hej, pa Šime Fantela je olimpijski pobjednik.

- Nogomet oduvijek volim, pogotovo mali nogomet, jer je dinamičan i uvijek se nešto događa. Nema onih pauza kao u velikom - rekao je Šime Fantela.

U svom CV-u može se pohvaliti time da je pobjeđivao i Luku Modrića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, ista smo generacija, pa smo u školi često igrali međusobno. Moj razred je češće pobjeđivao, imali smo više boljih nogometaša. Luka nije imao baš najbolje suigrače tad - nasmijao se Fantela, koji rado Modrića podsjeti na te dane.

- Kad se nekad susretnemo, sjeti se on tih utakmica i poraza. Ma dobro se nasmijemo - istaknuo je Fantela, koji danas igra i zabija za malonogometni klub Kontru. Zadarska je to momčad koja igra u prvoj županijskoj ligi.

- Prije šest ili sedam godina došao sam u Kontru, voditelju se svidjelo kako igram pa mi je rekao kako bi volio da ostanem. Igram koliko mogu. U travnju polako počnu regate, ali na jesen i zimu imam nešto vremena. Imamo jedan trening tjedno i utakmicu vikendom - kaže Šime.

Igrači iz drugih momčadi znaju tko je zlatni jedriličar, no nije zbog toga njihova meta.

- Ma svi su odlični i korektni. Nikad nisam imao problema, niti me netko ozlijedio - istaknuo je Fantela, koji je jučer Vrsima utrpao dva gola.

- Iskreno, veći mi je gušt dodati. Dobra asistencija više me usrećuje - kaže olimpijski pobjednik.

Igrao je Šime i “veliki” nogomet. Trenirao je u NK Arbanasima.

- Bio sam tamo od 13. do 15. godine. Igor Marenić i ja nismo tad imali kondicijskog trenera, pa mi je igranje nogometa bilo važno za kondiciju. Bio sam vezni i nisam bio loš. Vjerujem da bih napravio dobru karijeru, no teško mi je govoriti bih li igrao u nekom boljem svjetskom klubu. Možda uz boljeg menadžera - nasmijao se.

Fanteli smo rekli da bi mu Dinamo bio najbolja odskočna daska.

- Niti Hajduk, niti Dinamo mi ne znače mnogo. Ja sam navijač Zadra i reprezentacije. HNL toliko niti ne pratim, radije pogledam Ligu prvaka - kaže Fantela, koji zlatnog jedriličarskog partnera Igora Marenića nije nagovorio na igranje malog nogometa.

- Dobar je i Igor igrač, ali njega ovo što ja radim ipak ne zanima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu