Obavijesti

Sport

Komentari 56

Wawrinka i Tsonga u žestokoj svađi: Što je, ti mene gledaš?!

Wawrinka i Tsonga u žestokoj svađi: Što je, ti mene gledaš?!
1

Stric Rafaela Nadala Toni Nadal potvrdio je za radio-postaju Cadena Cope da će Rafa igrati za španjolsku reprezentaciju u sklopu Davis Cupa protiv Hrvatske u Osijeku

VIDEO

Veliki Švicarac Roger Federer vratio se nakon šest mjeseci pauze, a igra kao da je u kontinuitetu već nekoliko mjeseci. U nevjerojatnoj je formi, a danas je po 13. put u karijeri izborio polufinale Australian Opena razbivši Mischu Zvereva za sat i pol igre 3-0 u setovima, 6-1, 7-5, 6-2.

Naravno, bilo je za očekivati da će Federer pobijediti, ali način i lakoća s kojom je to učinio je nevjerojatna. Zverev je imao samo 13 neprisiljenih pogrešaka (isto kao i Roger), ali nije mogao protiv sjane igre 17. tenisača svijeta. Federer je meč završio sa 65 winnera, a samo je jednom gubio servis - i odmah ga u vratio u idućem gemu.

- Nisam očekivao da ću ovako dobro igrati. Mislimo sam da ću možda pobijediti koji meč, doći do 4. kruga, ovisno o ždrijebu... Čak ni kad sam vidio ždrijeb nisam ovo mogao očekivati - rekao je 17-erostruki Grand Slam pobjednik nakon pobjede.

Pobjedom protiv Zvereva nastavio je nevjerojatan niz u Melbourneu. Australian Open je njegov najuspješniji Grand Slam na kojem je upisao 85 pobjeda. U polufinalu ćemo gledati možda i najljepši meč koji tenis trenutno može ponuditi - onaj između Rogera Federera i Stana Wawrinke. Ljepota i raj jednoručnog bekhenda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stan je sjajan igrač. Osvojio je Grand Slam zadnje tri godine. Ja samo moram ostati agresivan, što mu više vremena dam to je on bolji - zaključio je Roger. Meč je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak.

Upravo je Wawrinka priredio show na svojem četvrtfinalnom meču protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. Kamere su uhvatile dvojac kako se prepire nakon prvog seta koji je otišao na stranu švicarskog tenisača poslije tie-breaka 7-6. Tsongi je zasmetao način na koji ga je Wawrinka gledao.

- Pa ti gledaš u mene! Što si rekao? Pa ti gledaš u mene i obraćaš mi se - rekao je Wawrinka na francuskom.

- Nisam ništa rekao - odgovorio je Tsonga.

- Jesam li uopće gledao u tebe? Ovo je teniski meč, moraš se smiriti. Malo relaksirati. Ovo je teniski meč - nastavio je Wawrinka.

- Nema problema - odgovorio je Tsonga.

Preprika je gotovo sigurno mentalno utjecala na Tsongu, koji je nakon nje izgubio dva seta u nizu 6-4, 6-3.

- Ovakve stvari se događaju ponekad. Znamo pričati tijekom mečeva, ali ovo nije bilo ništa strašno - rekao je Francuz nakon meča.

Kod 2-1 u drugom setu Tsonga je Wawrinku pogodio lopticom nakon servisa. Bilo slučajno ili namjerno zna sam Tsonga, ali Wawrinka mu nije ostao dužan. Prilikom 4-4 u istom setu Wawrinka je snažan forhend usmjerio ravno u Francuza.

Nadal u Osijeku na Davis Cupu

Stric Rafaela Nadala Toni Nadal potvrdio je za radio-postaju Cadena Cope da će Rafa igrati za španjolsku reprezentaciju u sklopu Davis Cupa protiv Hrvatske u Osijeku. Pošto hrvatski navijači nisu sigurni hoće li imati priliku vidjeti svojeg najboljeg tenisača Marina Čilića, moći će uživati u čaroliji nekad prvog tenisača svijeta.

Nadal je i prošle godine igrao za Španjolsku u Indiji čime je dao do znanja da neće napuštati reprezentaciju. To niti sada neće biti slučaj premda je u drugom tjednu Australian Opena i nastup u Osijeku nije doveden u pitanje pa i da dođe do finala. Naravno, kao i svi ljubitelji tenisa tako i njegov stric potajno želi vidjeti finale Nadal-Federer.

- Uživam vidjeti Rafu ponovno u igri, uživa i uzbuđen je. I dalje je bolji na treningu nego u mečevima, ali sada mu samo trebaju naslovi kako bi vratio samopouzdanje. Rekao sam Rafi već da bi bilo prekrasno da on i Federer igraju finale. Razumijem i da ljudi sanjaju takvo što - zaključio je stric Toni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu