Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ferencvaroš prošao Maltežane: Evo tko sve prijeti Dinamu...

Ferencvaroš prošao Maltežane: Evo tko sve prijeti Dinamu...
1

Mađarski prvak s ukupnih 4-2 prošao je Vallettu i sljedeći utorak dolazi na Maksimir u trećem pretkolu Lige prvaka. Momčad je vrijedna 20,25 milijuna eura prema Transfermarktu

VIDEO

Ferencvaroš će biti sljedeća Dinamova prepreka na putu ka skupinama Lige prvaka. Mađarski prvak obranio je prednost na Malti protiv Vallette koju je u prvom susretu svladao s 3-1, a tjedan dana kasnije odigrao 1-1.

Malteški je prvak jedan dio utakmice živio u nadi da može do iznenađenja jer je u 27. minuti s bijele točke pogodio Fontanella, ali je nakon sat vremena igre izjednačio je Nguen te ujedno postavio konačan rezultat.

Dinamo će biti domaćin prve utakmice na Maksimiru, igrat će se sljedeći tjedan u utorak 6. kolovoza.

- Gledao sam prvu utakmicu Dinama i Saburtala, ali nisam rekao igračima što sam vidio - rekao je trener Mađara Sergej Rebrov nakon remija na Malti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko je Ferencvaroš?

Ferencvaroš je klub bogate povijesti, osnovao ga je 1899. godine Ferenc Springer i grupa lokalnih stanovnika. Zadnjih nekoliko godina trener momčadi bio je prekaljeni Nijemac Thomas Doll, no početkom prošle sezone palicu je preuzeo legendarni Ukrajinac Rebrov (45), koji voli momčad postaviti u 4-2-3-1 sustav, te je donio okrugli 30. naslov mađarskog prvaka u Budimpeštu s 13 bodova viška nad MOL Vidijem. Tu su još i 23. naslova u Kupu.

Momčad je vrijedna 20,25 milijuna eura prema Transfermarktu i ima tu nekoliko zanimljivih imena. Poziciju lijevog beka drži novopridošli Eldar Ćivić koji je ovog ljeta bio velika želja Dinama, a alternacija je dobro nam znani Marcel Heister, Nijemac hrvatskih korijena koji je godinama igrao u HNL-u za Zadar i Istru 1961 te je slovio kao najbrži igrač lige.

Eldar Ćivić - bio na pragu Dinama ovo ljeto, ali odlučio se za Ferencvaroš

U veznoj liniji igra Belgijac Marten Wilmots, sin trenera Marca Wilmotsa, bivšeg belgijskog izbornika. Marc mu je inače i agent te skrbi o njihovoj karijeri. Najvredniji igrač je brazilski desnokrilni napadač Isael (31) s 2,20 milijuna eura. Opasan je i napadač Davide Lanzafame (32) koji vrijedi milijun i pol eura i profilirao se kao jedan od najopasnijih igrača u Mađarskoj.

Za Ferencvaroš je nastupao i hrvatski stoper Mateo Pavlović, a tamo je tri lijepe godine proveo i Emir Dilaver koji je tada igrao na poziciji desnog beka.

Mađare, koji domaće utakmice igraju na Groupama areni, gdje je u kvalifikacijama za Euro gostovala ranije gostovala Hrvatska, također je dobro upoznala i Rijeka 2014. godine. Izvukla ih je tada prva momčad u drugom pretkolu Europske lige i pobijedila 3-1 ukupno. Igrao je tada za Ferencvaroš i hrvatski krilni napadač Tomislav Havojić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića