Obavijesti

Sport

Komentari 4

Filip Zubčić osvojio 17. mjesto u debiju u alpskoj kombinaciji

Filip Zubčić osvojio 17. mjesto u debiju u alpskoj kombinaciji
1

BERBA BODOVA Iako je nastupio posljednji u superveleslalomu, prvoj vožnji alpske kombinacije, Filip Zubčić na kraju je dohvatio 17. mjesto, a Natko Zrnčić-Dim 18.

VIDEO

Mladi hrvatski skijaš Filip Zubčić (22) osvojio je odlično 17. mjesto u prvom nastupu u alpskoj kombinaciji u karijeri, koju je danas vozio u austrijskom skijalištu Kitzbühelu. Natko Zrnčić-Dim završio je jedno mjesto iza njega, Ivica Kostelić nije nastupio, a Max Ullrich nije završio slalomsku vožnju.

Zubčić je zaostao 3,52 sekunde za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom, koji je superveleslalom i jednu vožnju slaloma prošao za nešto manje od dvije minute i četiri sekunde. Francuzi su slavili trostruku pobjedu jer je drugo mjesto osvojio Victor Muffat Jeandet (+0,89), a treće Thomas Mermillod Blondin (+0,92).

U prvi mah se činilo kako će pobjedu odnijeti najbolji slalomaš svijeta Marcel Hirscher, koji je nakon 23. mjesta iz superveleslaloma završio prvi s 1,33 sekunde prednosti pred prvim pratiteljem, no naknadna analiza snimke njegove vožnje pokazala je da je nagazio jedna vrata pa je diskvalificiran.

Najbrži u superveleslalomu, čiji su se rezultati zasebno bodovali, bio je Norvežanin Aksel Lund Svindal ispred Amerikanca Andrewa Weibrechta (+0,31) i Austrijanca Hannesa Reichelta (+0,42).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski skijaši nisu osvojili ni bod u toj konkurenciji. Zubčić je nastupio posljednji od čak 92 skijaša i završio 54. (+3,65), Zrnčić-Dim 46. (+2,85), a Ullrich 60. (+5,45).

Aksel Lund Svindal nakon četiri od osam superveleslalomskih utrka vodi s 310 bodova, 120 više od Weibrechta te 144 od sunarodnjaka Kjetila Jansruda, koji je u Kitzbühelu završio četvrti. U kombinaciji jednu utrku prije kraja velika je gužva jer Jansrud i Pinturault imaju 120 bodova, a Mermillod Blondin 110. Svindal je vodeći i u ukupnom poretku s 916 bodova, 107 više od Marcela Hirschera i 245 od Henrika Kristoffersena, još jednog Norvežanina.

U subotu se u Kitzbühelu vozi legendarni spust na Streifu, a u nedjelju slalom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...