Obavijesti

Sport

Komentari 27

Finci ovdje kupuju alkohol, a imaju i najviše žena u Europi!

Finci ovdje kupuju alkohol, a imaju i najviše žena u Europi!
1

VATRENI, UŽIVAJTE! Naši neoženjeni reprezentativci uživat će u pozornosti brojnih Estonki. Državi nedostaje muškaraca, a također imaju najveći broj manekenki na svijetu. Uh, blago njima tamo...

VIDEO

Nakon uspješno položenog testa protiv Ukrajine, Hrvatsku sad čeka prijateljski ogled s Estoncima (utorak 18.00). Dobra će to biti prilika za Čačića da isproba neke nove varijante, ali pustimo sad Vatrene, idemo malo vidjeti što ima kod naših prijatelja u Estoniji.

Vjerojatno vas zanima ima li u njihovoj ligi koji Hrvat, a odgovor je i više nego očit.

- Pa naravno da ima, gdje to nas Hrvata nema?

Stanoviti Josip Krznarić, bivši igrač Lučkoga i Karlovca ponosno brani boje Levadije Tallinn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Estonsku ligu, kao i našu, sačinjava deset klubova, a na zadnjem mjestu je nova potencijalna žrtva ‘Hajdukovog prokletstva’ - Sillamae Kalev. Zadnji su u prvenstvu, a znate kako Hajdukovi suparnici u Europi imaju običaj ispadati iz lige (Deportivo, Shelbourne) ili pak dožive potpuno raspad sistema (Dnjipro).

Bacimo pogled na estonsku reprezentaciju.

Daleko najskuplji igrač je stoper Liverpoola Ragnar Klavan (31) - on je ujedno i jedini igrač reprezentacije koji vrijedi preko milijun eura (točno 4. mil. eura). Za reprezenatciju je skupio već 116 nastupa od 2003. godine. Drugi najskuplji igrač je Konstantin Vasiljev (900.000 eura), a o njemu dovoljno govori činjenica da se 2011. godine nije mogao izboriti za mjesto u sastavu prosječnog slovenskog prvoligaša - Luke Koper te je klub napustio nakon jedne sezone i 20 nastupa.

E da, taj isti Vasiljev je čak tri puta biran za najboljeg igrača u državi. Vodi ih domaći stručnjak - Martin Remi. Čovjek je cijeli život u Estoniji... Inače, Estonija je jedna od rijetkih država Europe u kojoj nogomet nije najpopularniji sport - kod njih, kao i u Latviji popularnija je košarka.

Victoria

Najviše manekenki po broju stanovnika

U svijetu ženskog manekenstva Estonke dominiraju. Ovaj narod ima najveći broj manekenki po broju stanovnika, a sve te žene ne mogu pronaći muškarca jer...

ESTONIA-TALLINN-RAT RACE

Estoniji nedostaje muškaraca

Na jednu ženu u Estoniji dolazi 0.84 muškaraca. To je zbog velikog stradavanja muškaraca u ratovima, tako da... Pakujte kofere, idemo po manekenke!

Pjesmom do samostalnosti

Estonci su prvi narod bivšeg SSSR-a koji je poželio samostalnost. Do nje su došli pjevajući poznate nacionalne pjesme širom države. Nije bilo krvoprolića.

Estonci - čuvajte se meteora

Praljudi koji su živjeli u Estoniji nisu imali sreće. Jadni, onako nesvjesni svega, cijelo vrijeme su bili pod kišom meteora, a kratera danas Estonija ima najviše u Europi.

Winter in Saxony

Idemo u šumu, tamo nema interneta

Estonija je država u kojoj je tehnologija uzela zamah. Internet hvatate svugdje, pa i u šumi, ali i na 318 metara visokoj, planini Suur - najvišoj u državi ( u prijevodu Jaje)

Religija? Ma, to nas ne zanima

Manje od 20 posto stanovnika Estonije čine vjernici, a to je najmanji postotak u Europi. U školama nema vjeronauka, ali se zato od vrtića poučava informatika...

Trajektom po zalihe alkohola

Kako je alkohol u Finskoj izrazito skup, velik broj mladih rađe bira vožnju trajektom od 45 minuta da bi uštedili. Isto je i s vikendima kad Estoniju preplavi finska mladež.

France v Iceland - UEFA Euro 2016 - Quarter Final - Stade de France

Island - prijatelj Hrvatske i Estonije

Island je prva država koja je međunarodno priznala hrvatsku samostalnost, ali i estonsku. Tih 90-ih su Islanđani stali na stranu “manjih” naroda u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram