Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zlato američkom čudu: Nova prvakinja u slalomu je Shiffrin

Zlato američkom čudu: Nova prvakinja u slalomu je Shiffrin
1

Sa samo 17 godina američko čudo od djeteta Mikaela Shiffrin nova je svjetska prvakinja u slalomu. U Schladmingu je slavila ispred Kirchgasser i Hansdotter

VIDEO

Amerikanka Mikaela Shiffrin nova je svjetska slalomska prvakinja. Vodeća u ukupnom poretku slaloma u Svjetskom kupu slavila je u Schladmingu ispred Austrijanke Michaele Kirchgasser i Šveđanke Fride Hansdotter.

Nakon prve vožnje na stazi Streicher 17-godišnja Shiffrin je bila treća sa 18 stotinki zaostatka za vodećom Hansdotter, ali drugu je vožnju odskijala sjajno, posebice u donjem dijelu i na kraju stigla do najsjajnije medalje, svoje prve na svjetskim prvenstvima.

Za zadovoljstvo domaćina pobrinula se Kirchgasser koja se probila sa šestog mjesta iz prve vožnje do srebra sa zaostatkom od 22 stotinke sekunde, dok je brončana Hansdotter propustila iskoristiti prednost iz prve vožnje i postavku druge vožnje od švedskog trenera Rudija Soularda, te se na kraju morala zadovoljiti najnižom stepenicom pobjedničkog postolja.

Četvrta je završila Finkinja Tanja Poutiainen, a peta vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Tina Maze. Slovenka sveukupno ipak može biti zadovoljna nastupom na SP, budući da je osvojila tri medalje, zlato u superveleslalomu, te srebra u superkombinaciji i veleslalomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kažimo i da je sada već bivša svjetska slalomska prvakinja iz Garmisch-Partenkirchena Marlies Schild završila na devetom mjestu, što je jako dobar rezultat budući joj je ovo bila prva utrka po oporavku od ozljede koljena. Prethodno se posljednji put natjecala također u slalomu prije 83 dana u Aspenu.

SP u alpskom skijanju, slalom, skijašice, rezultati:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:39.85

2. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.22

3. Frida Hansdotter (Šve) +0.26

4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.61

5. Tina Maze (Slo) +0.76

...

9. Marlies Schild (Aut) +1.58

...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića