Obavijesti

Sport

Komentari 7

Gol sa sirenom koji bi Srbiju mogao voditi na EP u Hrvatsku

Gol sa sirenom koji bi Srbiju mogao voditi na EP u Hrvatsku
1

Rukometaši Srbije pobijedili su u četvrtak na gostovanju Rumunjsku 23-22 golom Petra Nenadića u posljednjim sekundama utakmice koja bi mogla odlučiti putnike na EP u Hrvatsku iduće godine

VIDEO

Ovo je velika pobjeda, znali smo što nas čeka i koliko je Rumunjska dobra. Više smo htjeli tu pobjedu od Rumunja, rekao je junak pobjede rukometaša Srbije u Rumunjskoj Petar Nenadić.

Rukometaš Berlina zabio je u posljednjim sekundama za pobjedu svoje reprezentacije 23-22, gol koji bi vrlo lako Srbiju mogao odvesti na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj iduće godine. 

- Posljednji gol? A je*iga - rekao je srpski junak gotovo na rubu suza.

No Nenadić je umalo bio tragičar Srbije. Gosti su 45 sekundi prije kraja utakmice imali napad kod rezultata 22-21, no Nenadić radi prekršaj u napadu i Rumunji zabijaju u kontri za 22-22. Srbija ponovno ide u napad, do kraja je 15 sekundi i gostima treba gol za pobjedu. Stvari su svoje ruke uzima Nenadić i zabija kroz obranu Rumunja, skida dres i trči u zagrljaj suigračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A pogled na tablicu kvalifikacijske grupe 2 jasno otkriva koliko je ovaj gol važan. Nakon tri odigrana kola Bjelorusija, Rumunjska, koju vodi Xavi Pascual, i Srbija imaju po četiri boda dok je posljednja Poljska bez bodova, a u Hrvatsku idu dvije momčadi iz skupine. Poljaci su ujedno i najveće razočaranje kvalifikacija. Imaju tri čista poraza, a ovaj jučerašnji bio je šlag na tortu. Izgubili su od Bjelorusije 32-23 i daleko su od Eura u Hrvatskoj.

I u ostalim skupinama bilo je jučer aktivno. Mađarska je prošla slično kao i Rumunjska, no njima je to napravila Danska. Vodili su Mađari na svom parketu gotovo cijelu utakmicu, ali Nagy najprije u napadu 'daje' loptu Landinu u ruke, a onda sekudnu prije kraja radi prekršaj za crveni karton i sedmerac Danaca. Eggert zabija penal za 25-25 i Danska može slaviti bod. Danska i Mađarska nakon tri kola imaju po 5 bodova, Nizozemska dva, Latvija je bez bodova.

U skupini 3 Španjolska je uvjerljiva sa sve tri pobjede, dok je značajan korak prema EP-u jučer napravila reprezentacija BiH pobjedom protiv Finske u gostima 32-27. U skupini 4 Island je u problemima nakon poraza u Makedoniji. Kiro Lazarov (11 golova) i društvo pobijedili su 30-25 i skočili na prvo mjesto tablice sa četiri boda. Island je posljednji s dva boda.

Skupinu 5 predvode Njemačka sa šest te Slovenija i Portugal s tri boda. U skupini 6 na vrhu je Švedska sa sve tri pobjede, a za drugo mjesto na EP-u bore se Slovačka, Rusija i Crna Gora, sve s dva boda. I posljednja je skupina 7 koja nudi velike okršaje Norveške i Francuske. Bez obzira na poraz u Norveškoj Francuzi su i dalje na vrhu, ali s jednakim brojem bodova kao Norvežani i Litavci, svi imaju po četiri. Belgija je posljednja bez boda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu