Obavijesti

Sport

Komentari 4

Gorica šokirala Zadrane usred Višnjika, Cibona jedva dobila...

Gorica šokirala Zadrane usred  Višnjika, Cibona jedva dobila...
1

Gorica je slavila u Zadru 70-68, Cibona se izvukla protiv Kvarnera i pobijedila 89-88, Zagreb je tijesno slavio u Šibeniku (90-86), a Cedevita je bila uvjerljiva protiv Splita (67-58)

VIDEO

Sedmo kolo Lige za prvaka za košarkaše donijelo je četiri izuzetno zanimljive utakmice i jedno veliko iznenađenje u Zadru gdje je domaći sastav izgubio od Gorice 68-70 (28-32).

Gosti iz Velike Gorice bili su u vodstvu većim tijekom susreta, ali Zadar je na ulasku u posljednju minutu uspio povesti sa 66-63. Ipak, Gorica je uspjela tricom Prgometa uspjela poravnati na 66-66, da bi u završnici Konjević pogodio jedno slobodno bacanje za 66-67.

Ante Delaš realizirao je oba slobodna bacanja za vodstvo Zadra 68-67, no na semafor je ostalo još dovoljno vremena za posljednju akciju Gorice koju je tricom za pobjedu završio Ante Mašić.

Mašić je s 12 koševa ujedno bio i najefikasniji igrač Gorice, dok je Zadar predvodio Delaš sa 20 ubačaja.

Nakon ovakvog raspleta oba sastava na polovici Lige za prvaka imaju po dvije pobjede i pet poraza. Dok je to za Goricu uspjeh, za Zadar je to vrlo veliki podbačaj, jer za drugom Cibonom i trećim Zagrebom zaostaje čak tri utakmice.

Kvarner kod Cibone imao dobivenu utakmicu

Veliko iznenađenje bilo je na pomolu i u KC "Dražen Petrović" gdje je Kvarner 2010 imao praktički dobivenu utakmicu protiv Cibone, no domaći se sastav na kraju uspio provući i slaviti 89-88 (49-42). 

Cibona je na ulasku u posljednju četvrtinu imala i 15 koševa prednosti, ali gosti su sjajnom igrom u posljednjih 10 minuta stigli do vodstva 88-85 u samoj završnici. Gosti su se tada odlučili obraniti od eventualne trice Cibone kojom bi domaći izborili produžetak prekršajem.

Nebojša Joksimović pogodio je samo drugo slobodno bacanje za 86-88, no nakon izvođenja lopte ispod obruča igrači Kvarnera izgubili su loptu, a poklon je iskoristio Joksimović košem za 88-88 u prekršaj Petra Marića. 

Iskusni Joksimović pogodio je i dodatno slobodno bacanje za konačnih 89-88. Zanimljivo, Joksimović je postigao ukupno šest poena, ali od toga četiri posljednja.

Cibonu su predvodili James Florence sa 24 koša i Ante Toni Žižić sa 18 ubačaja i 11 skokova, dok su Petar Marić sa 22 poena i Mauro Veljačić sa 17 koševa bili najefikasniji kod Kvarnera 2010. Cibona je sada na učinku 5-2, dok je Kvarner 2010 pao na 3-4.

Zagreb jedva, Cedevita uvjerljiva

Zanimljivo je bilo i u Šibeniku gdje je Zagreb kao gost stigao do tijesne 90-86 (45-41) pobjede protiv posljednje momčadi lige.

Za petu pobjedu Zagreba najzaslužniji je bio jakov Vladović sa 21 košem, dok je Teo Petani ubacio 25 za Šibenik koji je sada na omjeru 1-6.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je prvak Cedevita koji je sa 67-58 (28-31) kao gost bio bolji od Splita.

Samo minutu prije kraja bilo je 63-58 za Cedevitu, a pobjedu je s četiri poena u završnici potvrdio Luka Babić. Džanan Musa sa 15 i Miro Bilan sa 14 koševa bili su najbolji kod Cedevite, a Goran Filipović je ubacio 13 za Split.

Cedevita je na vrhu ljestvice sa sedam pobjeda, dok je Split četvrti s omjerom 3-4.

REZULTATI 7. KOLA:

Split - Cedevita 58-67
Šibenik - Zagreb 86-90
Cibona - Kvarner 2010 89-88
Zadar - Gorica 68-70

Ljestvica:

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe