Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gospodar pojaseva: Cro Cop je poslagao titule jednu do druge

Gospodar pojaseva: Cro Cop je poslagao titule jednu do druge
1

Cro Cop je PRIDE osvojio 2006. godine, pojas K-1 ima od 2012., a nakon tri nokauta u dva dana na Rizinu u Japanu otišao je u mirovinu. Sva tri pojasa našla su mjesto na njegovoj vitrini

VIDEO

PRIDE, K-1 World Grand Prix pa Rizin. Tim redoslijedom Mirko Filipović osvojio je tri prestižna pojasa i poslagao ih je s lijeva na desno na svoju vitrinu. Cro Cop je u zasluženoj mirovini nakon velebne karijere.

MMA fanovi ponadali su se kako bi mogao još barem ovu godinu izdržati i odraditi jednu ili dvije borbe, ali ništa od toga. Koljeno je u katastrofalnom stanju, Mirku nakon treninga iglom vade tekućinu, a čeka ga i operacija pa je odlučio otići kao pobjednik.

- Mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo oprostiti se kao pobjednici jer nisu znali kad treba stati. Mislim da je ovo najbolji trenutak za oproštaj jer otići kao pobjednik zaista nema cijenu - objasnio je Cro Cop.

- Ne mogu više pratiti taj ubitačan ritam i naporne treninge koji su nužni ako se želite baviti ovim sportom. Koljeno mi je teško oštećeno i čeka me peta operacija, ukupno deseta, a još ni ne znam što će mi raditi na koljenu. Na ovim pripremam sam išao preko svojih granica i ne želim više da mi guraju iglu u koljeno. Zainatio sam se i osvojio taj Rizin, odlazim kao šampion - rekao je Mirko nakon povratka iz Japana.

Pojas PRIDE-a osvojio je 2006. godine, tada je bio među najjačim borcima svijeta, a posebno se pamti onaj nokaut Wanderleija Silve kojeg je poslao na spavanje svojim zaštitnim znakom, lijevim high-kickom. K-1 World Grand Prix osvojio je u Zagrebu.

Eh, taj UFC

Mirko je ostavio dubok trag u MMA svijetu, ali ostaje taj žal za UFC-om.

Šteta što se Cro Cop nije prilagodio i ostavio dublji trag u kavezu, ali tada je već bio "izrauban" ozljedama. Nije se žalio, vratio se u UFC, izravnao je račune s Gonzagom, ali onda je došao onaj nesretan slučaj s hormonom rasta koji je uzeo kako bi se oporavio na vrijeme za sljedeću borbu. Nalaz je stigao čist, ali Cro Cop je svejedno kažnjen i to je bilo to od UFC-a. I kad su svi mislili da je to kraj, Mirko se još jednom vratio.

U Japanu je hodajuća legenda, a to smo vidjeli i na Rizinu gdje mu je Saitama Arena skandirala. Uvratio im je spektakularnim borbama i s tri nokauta u dva dana otišao je kao šampion. Pogledajte video i prisjetite se Cro Copovih borbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu