Obavijesti

Sport

Komentari 28

Gotovo je: Alexandre Pato će potpisati ugovor s Chelseajem

Gotovo je: Alexandre Pato će potpisati ugovor s Chelseajem
2

Brazilac je stigao u London gdje će u narednim danima potpisati ugovor s londonskim Chelseajem do kraja sezone. 'Plavci' će ga na kraju moći otkupiti

VIDEO

Jedan od najvećih talenata, ali i mladih nada u svoje vrijeme, brazilski napadač Alexandre Pato, stigao je u London gdje će u narednim danima potpisati ugovor s Chelseajem do kraja sezone.

- Došao sam u Chelsea da ispunim san. Želim igrati i dokazati se u svojem novom domu - rekao je 26-godišnji Brazilac.

Pato je iz brazilskog Internacionala stigao u Milan 2007. godine još kao 17-godišnjak. Zbog Fifinih pravila i zato što nije državljanin članica Europske Unije, Pato nije smio igrati na službenim utakmicama Milana. Morao je čekati do 3. siječnja 2008. godine kada je počeo zimski prijelazni rok u Italiji.

Svoj prvi gol za Milan zabio je na službenom debiju kada su 'rossoneri' razbili Napoli 5-2 13. siječnja 2008. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobio je i nagradu za najboljeg mladog igrača 2009. godine te postao prvi Brazilac kojem je to uspjelo u talijanskoj Seriji A. Pato je živio san u Milanu.

No onda je krenulo kobno. Zbog ozljeda je propustio trećinu sezone 2010./'11. i nikad se nije uspio vratiti na pravi način. Bio je miljenik navijača Milana, miljenik nogometne publike, ali i vlasnika Milana Silvija Berlusconija. Naime, bio je u ljubavnoj vezi s njegovom kćeri Barbarom Berlusconi.

Čekalo ga se, nadalo da će se riješiti ozljeda i ponovo zaigrati... No, 2013. godine Pato je otišao u rodni Brazil. Corinthians ga je kupio, a Pato je otišao u nadi da će spasiti karijeru i kontinuirano igrati bez ozljeda. To se i dogodilo. Iz Corinthiansa je otišao na posudbu u Sao Paulo , a za oba kluba je u tri godine skupio 89 ligaških nastupa i zabio 28 golova.

Sada okreće novu stranicu u karijeri prelaskom u Chelsea. Već se neko vrijeme nagađalo da će Pato u Englesku, a pitanje je bilo Liverpool ili Chelsea . Izabrao je ovo drugo.

Spomenimo i da je Ramires kompletirao transfer u Jiangsu Suning vrijedan 33 milijuna eura. Ramires će s kineskim klubom potpisati na četiri godine.

Nezaboravan gol Pata protiv Barcelone

Alexandre Pato zabio je fenomenalan gol Barceloni 2009. godine u grupnoj fazi Lige prvaka. Bila je to prva utakmica skupine, koja je završila 2-2. Golove su zabili Pato (1'), Pedro (36'), David Villa (50') i Thiago Silva (90'+).

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru