Obavijesti

Sport

Komentari 147

Pušnik smiruje euforiju nakon 'šestice': Nije Dinamo Cibalia

Pušnik smiruje euforiju nakon 'šestice': Nije Dinamo Cibalia
10

Hajduk je pobijedio Cibaliju 6-1 na Poljudu. Splićani su pet komada zabili u drugom poluvremenu i uoči derbija protiv Dinama na Maksimiru 2. listopada imaju tri pobjede u nizu

VIDEO

Hajduk je u desetom kolu dočekao Cibaliju na Poljudu i slavio 6-1. 

Splićani su sjajno otvorili utakmicu i poveli preko Saida, Cibalia se vratila preko Dabra i na poluvrijeme otišla s 1-1. No Ohanzda, Kožulj i Futacs u nastavku razbijaju goste.

Pušnik je od prve minute stavio Ohandzu i Saida, a Nikola Vlašić nije bio u konkurenciji za utakmicu.  Počelo je sjajno za "bile", već u sedmoj minutu Said je zabio na asistenciju Ercega. 

Pola posla obavio je Ante Erceg koji je jednim potezom izbacio obranu, dok je Said morao napraviti onaj drugi, u ovom slučaju, lakši dio posla. Moglo je biti i 2-0, ali asistent Erceg pogodio je stativu. Precizniji je na drugoj strani bio Marko Dabro.

Čuljak je ubacio s lijeve strane, Vitaić je vratio u sredinu, a tamo je Dabro zabio glavom za 1-1 u 34. minuti za šok na Poljudu. No Ohandza je u nastavku vratio prednost.

Zabio je Ohanzda nakon sjajnog dodavanja Saida. Cibalijin golman tu nije imao nikakve šanse. "Bili" su nakon toga promašili dvije velike šanse. Prvo Tudor nije uspio zabiti u praznu mrežu, a nešto kasnije dobru priliku upropastio je i Juranović.

Za potez utakmice zaslužan je Zvonimir Kožulj. Slobodnjak s više od 25 metara, Kožulj je pokušao kratkim dodavanjem, lopta mu se vratila, a on je gotovo s mjesta opalio i fantastično pogodio za 3-1 u 71. minuti utakmice. 

Ohandza je šest minuta prije kraja pogodio za 4-1. Cibalia se raspala, a to su iskoristili Jefferson i Futacs. Hajduk je sad na tri pobjede u nizu, nakon slavlja protiv Slavena kod kuće u ligi 4-0 i 6-0 pobjede protiv Jalžabeta u Kupu, Splićani su bili uvjerljivi i
protiv vinkovačke momčadi koju su dobili i na startu sezone 2-0. 

Ovo je i sjajna najava za najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka u sljedećem kolu. Splićani gostuju na Maksimiru 2. listopada.

U drugoj utakmici Inter i Slaven Belupo odigrali su 1-1. 

Ivan Blažević doveo je domaće u vodstvo u 12. minuti. Belupo je izjednačio u 21. golom Selima Bouadle. Inter je i četvrtu utakmicu ostao bez pobjede, a Slavenu je ovo osmi susret u kojem ne zna za pobjedu. 

"Bili smo kao skretničari"

- Sad ćete me svi pitati za Dinamo, a ja ću vam odgovoriti da kod nas nema euforije. Sigurno ćemo odigrati puno bolje nego u prvoj utakmici protiv njih, ali nije Dinamo Cibalia - rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

- Ne možeš više zabiti 16 golova u tri utakmice ni djeci na ulici. Veseli me pristup, veseli me da su napadači raspoloženi, da zabijaju, ali nisu samo napadači zaslužni, netko treba i donijeti i dodati loptu. Veseli me i dobra atmosfera na stadionu, svaka čast našim navijačima, i njima idu zasluge za visoku pobjedu. Nadam se da će ih biti još i više na Maksimiru, i da će nas bodriti od prve do zadnje minute - dodao je Pušnik.

Očekivano, raspoloženje kod njegovog kolege bilo je drugačije.

- Na žalost, situacija u klubu nije bajna, a sve što se ne vidi unutar kluba, vidi se na terenu. Neki moji igrači bili su u drugom poluvremenu poput skretničara. Financijska i igračka situacija nije laka, igrači nam svaki dan odlaze, a popunjavamo se igračima iz treće ili četvrte lige. Ne znam... Sljedeća utakmica nam je protiv Slavena, ako dobijemo, možda se možemo još nečemu i nadati, ako ne... – procijedio je neraspoloženi Mršić

HNL, 10. kolo:

Hajduk - Cibalia 6-1 (Said 7, Ohandza 54, 84, Kožulj 71 / Dabro 34, Jefferson 87, Futacs 89)
Inter - Slaven 1-1 (Blažević 12 / Bouadla 21)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu