Obavijesti

Sport

Komentari 27

Harden zabio 44 i promašio za pobjedu, a Celticsi se vraćaju...

Harden zabio 44 i promašio za pobjedu, a Celticsi se vraćaju...
1

Oklahoma je pobjedom 115-113 smanjila na 2-1 u seriji s Houstonom, Celticsi su slavili u Chicagu 104-87 i vratili se u život (1-2), a Clippersi su do 2-1 došli nakon 111-106 protiv Utaha

VIDEO

Dvije u Houstonu dobili su Rocketsi, a Russell Westbrook neumorno je trpao protivnički koš i - skupljao frustracije. Koliko god je bio dobar, nije bilo dovoljno. Pa je u prvoj domaćoj utakmici malo promijenio ploču. Opet je, naravno, došao do triple-double učinka, to valjda niste sumnjali, ali ipak je malo "potegao ručnu". I pustio i drugima da igraju.

- Rekao sam i nakon prošle utakmice, jednostavno moram više vjerovati suigračima tijekom svih 48 minuta utakmice. To sam i napravio, a dečki su bili sjajni od prve do posljednje sekunde - pohvalio je ostatak momčad Westbrook nakon 32 koša, 13 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte...

Baš i ne zvuči kao da su svi ostali junaci ove pobjede, ali ajde... Taj Gibson ubacio je 20 koševa, po 12 su dodali Roberson i Oladipo, a RW je u 38 minuta na parketu ispalio samo jednu jedinu tricu. S druge strane, James Harden ih je ispucao čak 12, pogodio četiri i došao do 44 koša. Što je odlična brojka, ali je za tri premalo. Naime, posljednja lopta bila je u njegovim rukama, kreirao si je prostor za šut, pucao i - promašio. Lou Williams (22 koša), Ryan Anderson (18) i ostatak društva, jasno, nisu bili opcija da završe zadnji napad. Što i ne čudi osobito, Hardern je do 44 koša došao uz samo 21 potrošenu loptu, imao je preko 50 posto šuta iz igre, što je čudesan učinak. Baš kao i onih 18-18 iz slobodnih bacanja.

- Sad moramo pogledati sve što smo dobro radili u ovoj utakmici, to ponoviti, a ispraviti ono loše. I pokušati biti još bolji, jer ova se serija može razvijati u nekoliko smjerova. Napravit ćemo sve da se razvije u našem smjeru - kazao je Westbrook.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Houston ima 2-1, Oklahoma je sad itekako u igri...

Celticsi "smazali" Bullse bez Ronda

Celticsi su u Chicago stigli nakon šokantna dva domaća poraza od Bullsa, bili su u dubokoj rupi, a uoči treće utakmice stigla je vijest koja im je olakšala povratak u seriju.

- Rajon Rondo neće igrati nekoliko tjedana zbog puknuća kosti u palcu - objavili su iz Bullsa nekoliko sati uoči utakmice.

Bez svog prvog playmakera Bullsi nisu izgledali nimalo impresivno i zapravo su pali bez pravog otpora. Završilo je 104-87, iako je sve do početka treće četvrtine izgledalo kao da će to ponovno biti utakmica na jednu loptu. Nije bila, Celticsi su do kraja treće dionice otišli na dvoznamenkastu prednost i to rutinski održavali do kraja.

Nitko ovaj put nije posebno iskočio u sastavu Celticsa, Al Horford je ubacio 18, uz osam skokova i šest asista, Jae Crowder je dodao 16, Isiah Thomas također 16, uz devet asistencija, Avery Bradley 15... Kod blijedih Bullsa Dwyane Wade 18, Jimmy Butler 14, a Robin Lopez 12.

Utah u zadnjoj četvrtini šest minuta bez koša

Neobičnu utakmicu odigrali su LA Clippersi i Utah Jazz u Salt Lake Cityju, a na kraju su kao pobjednici izašli Clippersi. Nakon ovih 111-106 imaju 2-1, vratili su "break" koji su izgubili porazom pred svojim navijačima, iako je tu moglo biti svega... Dugo je Utah vodila, imala i dvoznamenkastu prednost u dobrom dijelu utakmice, no Clippersi su se polako približavali i nekih osam minuta prije kraja - dodali gas. Utah u sljedećih gotovo šest minuta nije zabila ni koša, Clippersi su napravili seriju 15-0 i stekli ključnu prednost.

No lako se moglo dogoditi da ni to ne bude dovoljno. Sedam sekundi prije kraja Clippersi su imali samo koš viška (106-105), a činjenica da su u tih preostalih sedam sekundi gosti iz Los Angelesa zabili pet i primili jedan koš govori da je to bila prava play-off završnica, s gomilom slobodnih bacanja i faula. I, usput rečeno, jednom nepriznatom tricom. Boris Diaw je, kod 108-105, pod faulom zabio tricu koju suci nisu priznali jer se faul dogodio ranije. Dobio je dva bacanja, pogodio jedno i nije više bilo šanse za povratak.

Gordon Hayward odigrao je briljantnu utakmicu za Jazz, ubacio je 40 koševa, George Hill dodao je 26, a Joe Johnson 15 koševa, dok je Clipperse predvodio inspirirani Chris Paul - 34 koša, deset asistencija i sedam skokova. DeAndre Jordan pomogao je sa 17 poena i 13 skokova, Luc Mbah a Moute dodao je 15. Dovoljno za veliku, vrijednu pobjedu u gostima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio