Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hezonja: Ma, čak da smo mi i najbolji, nema ništa bez kemije

Hezonja: Ma, čak da smo mi i najbolji, nema ništa bez kemije
1

Mladi hrvatski košarkaš cijelo ljeto trenira sa stručnjakom Orlando Magica. Na pripreme reprezentacije za kvalifikacijski turnir za odlazak na OI dolazi spreman

VIDEO

Mario Hezonja u hotelu Panorama napokon se opustio i stao pred diktafone, mikrofone i kamere. Sezona u NBA ligi završila mu je prije skoro dva mjeseca, ali nije ih baš proveo odmarajući se.

- Nikad nisam imao ovoliko pauzu, ali nisam je baš osjetio, puno sam trenirao - rekao je mladi Dubrovčanin, koji je dobio poseban program za ostajanje u formi za pripreme, ali i pod kontrolom ljudi iz svog Orlando Magica.

- Zadovoljan jesam, iako nikad nisam zadovoljan. Fizički sam bolji, vidio sam kako najbolji igrači svijeta igraju, naučio reagirati na neke stvari... Ali treba još raditi, to je najveća pozornica na svijetu - kratko je prokomentirao svoju prvu NBA sezonu, a onda se prebacio na termu reprezentacije.

- Bio sam oduševljen kad nam se otvorila prilika da ipak odemo na Olimpijske igre, samo se trebamo što bolje pripremiti i osvojiti kvalifikacijski turnir. Kad tako glupo ispadneš, kao mi lani na Eurobasketu, loše se osječaš zbog momčadi, ali i cijele Hrvatske. No nije neko čudo to što nam se dogodilo, bili smo tu negdje sa Češkom, ni najbolji ni najgori. Ipak, ne bih ništa mijenjao. Sve treba gledati kroz generacije. Ako netko ima bolju generaciju, ne može ni nekoliko mlađih igrača to pogurati. S Perasovićem je bilo fantastično, šteta što nije mogao nastaviti, ali i Aco je odličan trener. Samo trebamo imati pravi pristup i kemiju, bez toga nam ne vrijedi i da smo individualno najbolji na svijetu - kaže Hezonja.

Ovaj put nema Amerikanaca na poziciji playmakera, nema ni njegova bivšeg suigrača iz Barcelone Ante Tomića.

- On je jedan od najboljih centara Europe i sigurno će nam nedostajati, ali možda dobijemo nešto drugo, poput centra koji će šutevima otvarati reket.

To bi mogao biti Hamilton.

- Ne znam ništa o njemu, ne poznajem ni sve suigrače koji su tu, ali upoznat ću ih.

A kao playmaker bi mogao pomoći i Mario...

- Mogu uskočiti koliko treba. Imamo dva Roka, Ukića i Stipčevića, te Simona. Šarić i ja to smo stalno radili u mlađim kategorijama. Igrao sam malo playmakera i u Orlandu, na početku mi je bilo čudno, malo sam se iznenadio, znali su mi uzimati loptu iz ruku, ali naviknuo sam se. Uostalom, to mi je prirodna pozicija.

Za kraj je povukao paralelu s Draganom Benderom, kojeg ovog ljeta očekuje ono što je Mario prošao lani - NBA draft. Bender bi lako mogao nadmašiti i Hezonju, koji je bio peti izbor.

- Nisam ga pratio, ali želim mu svu sreću. Samo da updane u klub u kojem će mu biti fantastično, bilo kao prvi ili 21. izbor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu